Koduotsija: pere kaotanud trullakas Soonja on osav sitsija – leiaks vaid pere, kellele seda näidata

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Kui Soonja perenaise maine teekond lõppes, ootas teda ees varjupaika saatmine.
Kui Soonja perenaise maine teekond lõppes, ootas teda ees varjupaika saatmine. Foto: MtÜ Seltskond Käppadel

Alla põlve kõrguse beežika kasukaga koeraemanda Soonja elu pole olnud meelakkumine. Sõbralik kuts on kaotanud kogu oma pere ja uue kodu leidmiseni on end ajutiselt sisse seadnud heasüdamlike vabatahtlike juures Tootsis.

Üheksa-aastase Soonja peremees lahkus siitilmast mõne aasta eest, hiljuti läks manala teed perenainegi. Viimased kolm kuud on kuts elanud MTÜ Seltskond Käppadel vabatahtlike hoole all.

Tootsis tegutseva ühingu eestvedaja Kelly Ardan on Soonjat juba hästi tundma õppinud. “Tegemist on tõeliselt truu koeraga, kellel uue inimese omaks võtmisega läheb natuke aega. Pidime ikka vaeva nägema, et temaga jutule saada,” rääkis Ardan.

Soonja on vaatamata üheksale eluaastale nooruslik ja sitsib toidu peale.
Soonja on vaatamata üheksale eluaastale nooruslik ja sitsib toidu peale. Foto: MTÜ Seltskond Käppadel

Soonjale sobiks kõige paremini kodu, kus ei ela väikseid lapsi ega teisi loomi. Uus kodu võiks olla maja koos koerakindla aiaga, et neljajalgne sõber saaks ilusa ilmaga aias värsket õhku hingata.

“Ta armastab meeletult õues olla, kuigi on varem elanud korteris. Kindlasti vajab ta igapäevaseid jalutuskäike rihma otsas, sest loomaarst on rangelt soovitanud Soonjal kolmandiku kehakaalust alla võtta,” täpsustas aastaid koduta loomi aidanud Ardan.

Ta oskab imearmsalt toidu peale sitsida ja õpib praegu, kuidas rihma otsas viisakalt jalutada.

Linnas võib koerakesel Ardani arvates olla keeruline hakkama saada. “Ta pole harjunud linnatänavate, suure hulga inimeste ega autodega ning linnamüra muudab ta ärevaks. Ka autosõit ei kuulu tema lemmiktegevuste hulka,” selgitas ta.

Kui Soonja süda võita, on ta armastust täis ja lõbus koer, käitumise poolest üsna nooruslik. “Ta oskab imearmsalt toidu peale sitsida ja õpib praegu, kuidas rihma otsas viisakalt jalutada,” lisas Ardan.

Soonja on steriliseeritud, kiibistatud ja saanud parasiiditõrje. Huvilistel palutakse ühendust võtta MTÜ Seltskond Käppadel telefonil 5841 6002 või meilil kiisupoisid@gmail.com.

Sõbralik Soonja peaks veterinaari soovituse kohaselt pisut dieeti pidama.
Sõbralik Soonja peaks veterinaari soovituse kohaselt pisut dieeti pidama. Foto: MTÜ Seltskond Käppadel

Kutsa vastu huvi tundvatelt inimestelt tuleb temaga enne kindlasti paar korda kohtumas käia, et tutvust sobitada. 

Uude koju läheb Soonja loovutuslepinguga ja -tasu eest, et annetuste abil toimiv ühing saaks edaspidigi hädasolijaid aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles