Aare Arva: Pärnu pole uue silla rajamiseks piisavalt rikas (2)

, Pärnu linnavolinik (Isamaa)
Copy
Pärnu kesklinna kavandatava uue autosilla arhitektuurivõistluse võidutöö “Luik” kujutab kahe kaarega rippsilda.
Pärnu kesklinna kavandatava uue autosilla arhitektuurivõistluse võidutöö “Luik” kujutab kahe kaarega rippsilda. Foto: Fidele OÜ Arhidektid

Mind ajendas kirjutama aprilli viimasel päeval peetud Pärnu linnavolikogu istungil toimunud arutelu Pärnu sildade üle. Paistab, et ­oleme sattunud sildade kahvlisse ega oska otsustada, kuidas praeguses olukorras oleks õigem ja otstarbekam toimetada.

Toetudes proovikoormamise aruandele, on linnavalitsuse seisukoht see, et sild on normaalses tehnilises seisukorras ja sellele lubatavate sõidukite täismassi vähendamist kaheksalt tonnilt kolme ja poole tonnini ei peeta probleemiks. Uue silla valmimiseni ei ole Kesklinna sild ohtlik (vt “Silla­ekspert: Häirekella pole põhjust lüüa”, 15.04).

Linnapea Romek Kosenkraniuse sõnavõtust volikogus selgus, et Pärnu ei saagi kolmandat silda, vaid tuleb uus sild ja Kesklinna sild jääb ühistranspordile ja jalakäijatele? Siit tekib omakorda küsimus, miks sel juhul kulutati nii palju raha Tallinna maantee ristmiku rekonstrueerimisele. Linnapea vastas volikogus, et sellepärast kuulubki Isamaa opositsiooni. Seega oli Isamaa Pärnut praegu valitseva sillakoalitsiooni ämmaemand.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles