Töötukassa juhataja: Praegu on hea võimalus leida endale väärt töötajaid

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets soovitab tööta jäänutel kandideerida ka siis, kui ei vastata kõigile pakkumises toodud kriteeriumidele.
Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets soovitab tööta jäänutel kandideerida ka siis, kui ei vastata kõigile pakkumises toodud kriteeriumidele. Foto: Urmas Luik

Kriisi algusest on koondamise tõttu ennast Pärnumaal töötuna arvele võtnud üle 300 inimese. Töötus on maakonnas kuuga kasvanud pea kümme protsenti. Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets ei usu, et lagi veel käes on.

“Tahaks väga loota, et suuri koondamisi ei tule, kuid kui arvestada majanduse üldist olukorda ja ettevõtetelt saadud tagasisidet, julgen arvata, et sügiseks on koondatavate ja sellest tulenevalt töötute arv kahjuks tõusnud,” nentis Mets.

Pärnumaal ei leidu valdkonda, mida COVID-19 ei oleks mõjutanud. Mets toob esile, et oma tegevust on koomale tõmmanud nii toitlustus, majutus, tootmine kui ehitus. Töötuna arvele tulnute seas on töötukassa andmetel enim teenindajaid ning oskus- ja käsitöölisi. “Tellimused on vähenenud ja paljud ettevõtted olid või on siiani kas täielikult või osaliselt suletud,” põhjendas Mets töötuse kasvu. Ehituses on koondatute read täienenud suuresti Soome piiri sulgemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles