Irina Talviste: Tahtsime küll parimat, aga läks nii nagu alati

Irina Talviste
, Reformierakonna Pärnu juht ja Pärnu Linnavolikogu liige
Copy
Kui olude sunnil tekib lapsevanemal ootamatu vajadus laps vabastusperioodil lasteaeda tuua kas või paariks tunniks, siis soodustus talle ei kehti ja ta peab kohatasu maksma kogu perioodi eest.
Kui olude sunnil tekib lapsevanemal ootamatu vajadus laps vabastusperioodil lasteaeda tuua kas või paariks tunniks, siis soodustus talle ei kehti ja ta peab kohatasu maksma kogu perioodi eest. Foto: Estrit Aasma

Kriis toob esile meie tegeliku olemuse. Kriisi ei näe keegi ette ja selles situatsioonis on suisa kuritegu eristada inimesi. Kõik on võrdses seisus, sattunud sinna ­ootamatult, olukorra sunnil. Nii ka lapsevanemad, kelle võsud lasteaias käivad. Pärnu linna kriisikomisjon teatas, et vabastab kohatasu maksmisest vanemad, kes teatud perioodil ei too lapsi lasteaeda. Seda otsust vahendades ei oldud üdini ausad. Kui olude sunnil tekib lapsevanemal ootamatu vajadus laps vabastusperioodil lasteaeda tuua kas või paariks tunniks, siis soodustus talle ei kehti ja ta peab kohatasu maksma kogu perioodi eest. On see õiglane?

Mitu Eesti omavalitsust Tallinna ja Tartuga eesotsas tulid ­üsna pea välja uudisega, et vabastavad eriolukorra ajal lasteaia ­kohatasust kõik lapsevanemad. Põhjus on suuresti selles, et lapse on lasteaeda sunnitud tooma need, kes peavad tööl käima. Need, kellel puudub võimalus töötada kodukontoris. Kõik ootasime eriolukorras, et ei lakkaks meditsiiniabi, linnas oleks turvaline, et oleks toit meie laual, toimiks ühistransport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles