Heljo Pikhof: Alusharidus tuleb priiks teha

Heljo Pikhof
, riigikogu liige ja SDE aseesimees
Copy
Lõppeval õppeaastal omandab meil alusharidust 66 330 last, kohatasu korvamine nõuab riigieelarvest umbes 40 miljonit eurot.
Lõppeval õppeaastal omandab meil alusharidust 66 330 last, kohatasu korvamine nõuab riigieelarvest umbes 40 miljonit eurot. Foto: Gertrud Alatare

Lasteaiatasudes laiutab üle kümnekordne vahe ja perede materiaalse kihistumise kõrval võtab maad paikkondlik ebavõrdsus – nii kirjutab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees. Miskipärast kipub olema nii, et mida suurem on omavalitsuses koolieelikute osa, seda suurema tüki lasteaiakoha kogukulust katavad vanemad.

Sotsiaaldemokraatide ammune taotlus on vabastada lapsevanemad lasteaia kohatasu maksmisest. Et see oluline samm astuda, tuleb leida raha riigieelarvest. Meie ettepaneku elluviimine aitab­ esmalt kaasa sellele, et ükski laps ei jääks pere majanduskitsikuse pärast alusharidusest ilma. On ju alusharidus kogu haridustee põhi ja lahutamatu osa: lapse koolieelne areng paneb aluse ­tema õpi- ja sotsiaalsetele oskustele. Põhi- ja keskkool on priid, koguni kõrghariduski – vähemalt neile, kes on usinad ja kelle õpingud mahuvad etteantud aja sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles