Kui jõusaal ei köida, saab heasse vormi koduski treenides

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Kodus enda vormis hoidmiseks ei pea ostma treenimislinte ega -kumme, nagu räägib treener Erik Naissaar, kes on street workout’i ja calisthenics’i entusiast. Kuigi kang on soovituslik, saab trenni tehtud selletagi.
Kodus enda vormis hoidmiseks ei pea ostma treenimislinte ega -kumme, nagu räägib treener Erik Naissaar, kes on street workout’i ja calisthenics’i entusiast. Kuigi kang on soovituslik, saab trenni tehtud selletagi. Foto: Erakogu

Spordiklubides ja jõusaalides on vahva käia ja need meelitavad see­pärast paljusid. Kuid eri põhjustel leidub neidki, kes ei taha rahva seas treenida. Mõni on häbelik, teisel napib raha või aega ülepäeviti trennis käia. Kuidas aga selliselgi juhul vormis püsida? Näiteks võib võtta kätte ja alustada treeninguga hoopis kodus või aias.

Kel selline soov, sel maksab proovida keharaskusega tree­nimist: viimastel aastatel kogu maailmas populaarsust kogunud treeninguvormi, mille kohta inglise keeles öeldakse nii calisthenics kui street workout. Tegu on jõusaalitrenniga sarnase treeninguga, kus masinate ja kangide asemel kasutatakse takistusena hoopis oma keharaskust.

Levinud sellise treeningu näited, mida ilmselt igaüks teab ja tunneb, on kätekõverdused ja ­kükid. Siinkohal võib mõni heas vormis lugeja muiata: sellised harjutused on ju liiga kerged, et üksnes nendega korralikku trenni teha saaks! Selles peitub aga vaid pool tõde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles