Allar Raja valiti taas EOK sportlaskomisjoni

Pärnu Postimees
Copy
Sõudja Allar Raja valiti taas neljaks aastaks Eesti Olümpiakomitee sportlaskomisjoni liikmeks.
Sõudja Allar Raja valiti taas neljaks aastaks Eesti Olümpiakomitee sportlaskomisjoni liikmeks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Olümpiakomitee (EOK) sportlaskomisjoni hääletusel valiti neljaks aastaks tippsportlaste eestkõnelejate hulka taas sõudja Allar Raja, kes eelmiseski koosseisus panustas komisjoni töösse.

EOK sportlaskomisjoni aastateks 2020–2024 valiti veel kergejõustiklased Gerd Kanter ja Annika Sakkarias, kiiruisutaja Saskia Alusalu, kulturist Ott Kiivikas, laskesuusataja Johanna Talihärm, võrkpallurid Kert Toobal ja Liis Kullerkann ning paraujuja Matz Topkin.

Komisjoni said kandideerida sportlased, kes viimase nelja aasta jooksul on kuulunud Eesti koondisse, seisavad ausa mängu põhimõtete eest ja keda pole kunagi karistatud antidopingu reeglite rikkumise eest. Kandidaadi võisid esitada kõik alaliidud, seekord sai iga alaliit uuendusena soovi korral esitada nii naise kui ka mehe. Kokku esitati 22 kandidaati 18 alalt. Seda on kolmandik rohkem kui eelmistel valimistel 2016. aastal, mil sportlaskomisjoni pürgis 14 ja hääletas 17 sportlast.

Koosseisu valisid alaliitude üles antud 26 ala sportlased, kellest igaüks sai hääletada seitsme kuni üheksa kandidaadi poolt. Esimest korda toimus hääletus elektrooniliselt.

EOK projektijuhi Natalja Inno sõnade järgi oli konkurents seni tihedaim. “Nii kandideerimisel kui ka hääletusel tehti läbimõeldud valik. Kandidaadid tõid esile teemad, millega soovivad komisjonis tegelda, ja hääletavad sportlased said omakorda nendele platvormidele tuginedes teha oma valiku,” märkis ta. “Tunnustusena eelmisele koosseisule valiti kõik uuesti kandideerinud liikmed uude koosseisu ja on rõõm, et nüüdses komisjonis on koos nii järjepidevust kandvad, juba kogenud sportlaskomisjoni liikmed kui ka uued tulijad.”

EOK president Urmas Sõõrumaa peab oluliseks, et sportlaste esindajad komisjonis oleksid sportlaste endi valitud, mitte määratud.

“Tahame, et sportlaste hääl kõlaks otsuste tegemisel kõvemini. EOKs on sportlased olnud aastaid otsustamise juures ja meie ootus on, et iga alaliit võtab selle mudeli üle ja kaasab sportlased otsustamisse. Sportlaskomisjon on selleks suurepärane võimalus,” ütles Sõõrumaa.

EOK sportlaskomisjoni liikmed valitakse neljaks aastaks. Komisjoni esimees kuulub ex officio EOK täitevkomiteesse ja sportlaskomisjon on esindatud ka EOK esindajatekogus kahe endi valitud hääleõigusliku liikmega. Sportlaskomisjoni esimene korraline koosolek toimub 5. juunil.

EOK sportlaskomisjoni eesmärk on sportlaste huve esindada ning nende seisukohti ja soovitusi EOK-le esitada. Komisjon kaitseb aktiivselt ausa mängu vaimus tegutsevate sportlaste õigusi ja algatab neile mõeldud projekte. EOK sportlaskomisjon loob ja hoiab sidemeid Rahvusvahelise ja Euroopa Olümpiakomitee sportlaskomisjoniga, samuti teeb ettepanekud kohtunike esitamisel rahvusvahelisse spordiarbitraaži kohtusse.

EOK sportlaskomisjoni 2016–2020 koosseisu kuulusid esimees Gerd Kanter (kergejõustik), Allar Raja (sõudmine), Johanna Allik (uisutamine), Karl-Martin Rammo (purjetamine), Keit Jaanimägi (paraujumine), Kert Toobal (võrkpall), Ott Kiivikas (kulturism ja fitness) ja Raio Piiroja (jalgpall).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles