Mart Järvik: Silla jaoks oleme liiga vaesed, Rail Balticuks aga mitte

, Pärnu abilinnapea (EKRE)
Copy
Pärnu abilinnapea Mart Järvik artuleb oma arvamusloos, kas oleme Pärnu kolmanda silla rajamiseks liiga vaesed, aga Rail Balticu ehituseks raha jagub.
Pärnu abilinnapea Mart Järvik artuleb oma arvamusloos, kas oleme Pärnu kolmanda silla rajamiseks liiga vaesed, aga Rail Balticu ehituseks raha jagub. Foto: Mailiis Ollino

Isamaad esindavate Pärnu linnavoli­kogu liikmete kirjatükke lugedes leiame huvitava vastuolu: uue silla ehitamiseks polevat Pärnu küllalt rikas, aga Rail Balticu rajamiseks on Eesti riigil raha küll.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) on suhtunud Rail Balticusse umbusklikult. Siiamaani pole kindlust, et Eesti panus kiirraudtee rajamisel ei ületa 19 protsenti, paljud kulutused (näiteks kohalike peatuste rajamine, uute rongide ostmine) pole abikõlblikud. Selleks et kulutused üle pea ei kasvaks, kirjutasid Keskerakonna, Isamaa ja EKRE esindajad üleriigilisse koalitsioonileppesse, et projekt vaadatakse üle, kui Euroopa Liidu järgmine eelarveperiood ei taga Rail Balticu projekti 81 protsenti kaasrahastust.

Pärnu koalitsioonilepingus seisab: “Peame oluliseks, et rajatav Rail Baltic läbiks Pärnut, valmistame ette Pärnu jaama ja juurdepääsude ehituse”. See peaks hajutama Andres Metsoja kahtluse, et me siin ajame mingit teistsugust poliitikat. Pigem on meie koalitsioonipartnerid optimistlikumad ja EKRE pessimistlikum, kuid koos tegutseme ühise asja nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles