Galerii ja video: Raeküla poiss meisterdas endale metsa peenramaaga elamise (4)

Copy

Pärnu rohelises aedlinnas Raekülas elav Valmar Trei ei istunud eriolukorra ajal koduõppel käed rüpes. 12aastane koolipoiss võttis kätte ja ehitas mereäärsesse männikusse ümbrusest leitud puuokstest ja kuivanud roost hiiglasliku onni, kuhu ehitaja ise sirgelt sisse mahub.

Et Valmari muistseid aegu meenutavale ehitustandrile jõuda, tuleb temalt küsida koordinaadid, sest teerada salakohta ei vii. Tõsi, tähelepanelikul vaatlusel võib hoomata nähtamatut jäljerada, mis kinnitab, et siht on õige.

Pillirooga kaetud ehitus asub männituka ja rannaniidu piiril eemal teeradadest. Siit avaneb vaade nii metsa kui merele ning kõrvu kostab konnade krooksumist ja linnulaulu.

Valmari eelmine onn, mõõtudelt väiksem, valmis varakevadel ja langes peagi vandaalitsemise ohvriks. Mõni päev pärast laastamistööd asus poiss ehitama uut, märksa mastaapsemat hütti: teisel katsel samasse kerkinud onn annab välja väiksema aiamaja mõõdu. Selle katus on noore ehitaja sõnutsi sedavõrd tugev, et kannatab inimesel käia. Seejuures pole kasutatud naelagi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles