Wendre ostis sajandivanuse Saksa ettevõtte

Pärnu Postimees
Copy
Wendre Grupi tooteportfellis on Eesti ja Poola tehase toodangu kõrval ka Saksamaal valmivad tekid ja padjad.
Wendre Grupi tooteportfellis on Eesti ja Poola tehase toodangu kõrval ka Saksamaal valmivad tekid ja padjad. Foto: Urmas Luik

Euroopa üks suuremaid vooditarvete tootjaid Wendre Grupp ostis Saksamaa üle 90 aasta vanuse tekstiilitoodete ettevõtte Geska Bettwarenfabrik. Tehinguga omandas Pärnuski tegutsev firma täielikult Geska Bettwarenfabriki tekkide-patjade sortimendi ja hõivas tervishoius kasutatavate tekstiilitoodete turuosa.

Ostuga tugevdas Wendre Grupp enda kui suurima vooditarvete tootja tugevust Saksa turul ja eestvedaja positsiooni Euroopa turul.

Wendre toodete senine müüja Saksa turul Wendre GmbH ühendab tehingu järel jõud Geska Bettwarenfabrikiga, luues tugeva meeskonna ja potentsiaali kasvada Saksa turul nii tekstiili kui madratsite suhtes.

“Selle ühinemisega saame ligipääsu rohkematele toodetele ja disainlahendustele, mis on juba praegu arenduse esiotsas. Meie müügimeeskonna tooteportfell suureneb ja saame pakkuda nii Saksamaal kui ülejäänud turgudel klientidele senisest veel paremat vooditekstiili,” sõnas Wendre Grupi tegevjuht Pål Jönsson. “Geska asutajate neljandas põlvkonnas tegutseb nende praegune tegevjuht ja omanik Beate Knell, kellel on 30 aastat professionaalset müügikogemust. Knell ühineb Wendre Grupiga, asudes Saksa turu müügidirektori ametikohale, samal ajal kuuludes Wendre Grupi müügi- ja turundusjuhi Jonas Bergi meeskonda.”

“Olen selle tehinguga väga rahul. Oleme perega leidnud enda ettevõttele Wendre Grupi näol tugeva ja väärika ning kindla omaniku. Ma ei jõua ära oodata, millal saame juba koos Wendre innovatiivse meeskonnaga areneda,” rõõmustas Knell. Ta lisas, et ettevõtteid seovad samad väärtused, mis puudutavad kvaliteeti, keskkonnateadlikkust, trende ja kliendisuhteid. 

Wendre Grupil on tehaseid nii Eestis kui Poolas, aastas toodetakse 12 miljonit tekki-patja ja 600 000 voodit ja madratsit. Ettevõtte müügikäive ulatub 120 miljoni euroni ja firmas töötab umbes 900 inimest.

Geska Bettwarenfabrik loodi 1921. aastal Baieri linnas Kulmbachis ja saanud tervisehoiuteenuses kasutatavate tekkide ja patjade juhtmüüjaks Saksamaal. Samuti disainib ja müüb ettevõte lemmikloomadele mõeldud voodeid. Geskal on Saksamaal Alzeys kaheksa töötajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles