Õiguskantsler soovitas Pärnu linnal heakorraeeskirja muuta (3)

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Vana-Pärnu elanikul, raske puudega Naali-Marie Liivrannal tuleb peale oma koduaias heakorra tagamise hooldada krunti piiravat umbes 200ruutmeetrist ala.
Vana-Pärnu elanikul, raske puudega Naali-Marie Liivrannal tuleb peale oma koduaias heakorra tagamise hooldada krunti piiravat umbes 200ruutmeetrist ala. Foto: Urmas Luik

Tervisega kimpus eakas­ naine on juba mõnda aega võidelnud Pärnu linnaga, sest peab ebaõiglaseks endale pandud kohustust hoida korras linnamaad. Õiguskantsler soovitas põhiõiguste ülemäärase piiramise ohu vältimise nimel muuta heakorraeeskirja, ent linnavalitsus ei taha seda teha.

Vana-Pärnu elanikul, raske puudega Naali-Marie Liivrannal tuleb peale oma koduaias heakorra tagamise hooldada veel krunti piiravat umbes 200ruutmeetrist ala.

Selline kohustus on kõikidel majaomanikel. Tuginedes Pärnu heakorraeeskirjale, peavad kõik isikud enda omandis või valduses kinnistul või muul oma kasutuses territooriumil heakorratööd ise ära tegema. Samuti korrastama piirneva kinnistu ja sõidutee vahele jääva territooriumi.

Paraku käib see mõnele linlastest üle jõu. Teiste seas Liivrannale, kes nooremana oli piirkonna aktivist ja kelle eestvedamisel toimusid paljud heakorratööd.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles