Raeküla rahvas avaldas linnajuhtidele aedlinna muresid

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Raeküla Vanakooli keskuses said kohalikud südame peal olnu välja öelda.
Pärnu Raeküla Vanakooli keskuses said kohalikud südame peal olnu välja öelda. Foto: Urmas Luik

Eile õhtul kohtusid Raeküla Vanakooli keskuse hoovis kohalike elanikega Pärnu linnavalitsuse ja -volikogu esindajad.

Suvepealinna aedlinna asukatega olid kohtuma tulnud volikogu esimees Meelis Kukk, linnapea Romek Kosenkranius ning abilinnapead Rainer Aavik, Mart Järvik ja Varje Tipp.

Kukk andis rahvakoosolekul teada, et astub ametist tagasi ja hakkab uuest nädalast taas tööle rahanduse abilinnapeana. “Vangerdus tuli teha seetõttu, et tagada linna asjades stabiilsus,” põhjendas Kukk volikogu liikme õiguste taastamist, mis andis praegusele võimuliidule ühehäälelise ülekaalu.

Kuke sõnutsi kaotab Pärnu linn eriolukorra tõttu ligemale 5,5 miljonit eurot, millest riik on lubanud kompenseerida 4,2 miljonit. Linn hoiab kokku igapäevakulude arvelt, kuid ei taha ära jätta investeeringuid, millest Raeküla elanikke puudutavad eeskätt kohaliku kooli soojustamine ja Reiu–Raeküla kunstlumekattega suusarada.

Kosenkranius võttis jutuks, et linnas on uude koroonaviirusesse nakatunud veidi üle 80 inimese ehk vähem kui mõnes teises Euroopa riigis. “Seda tänu teile, kes te olete käitunud mõistlikult ja kinni pidanud eriolukorra piirangutest,” lausus linnapea.

Tipu ootuste kohaselt algavad Raeküla kooli soojustamistööd tuleval nädalal. “Loodan, et kultuuriüritusedki saavad hoo sisse: nende toetamiseks tuleb lisavoor,” märkis Tipp.

Pärnu Raeküla kool vajab hädasti remonti, hoone soojustamistööd algavad abilinnapea Varje Tipu sõnutsi juuni alguses.
Pärnu Raeküla kool vajab hädasti remonti, hoone soojustamistööd algavad abilinnapea Varje Tipu sõnutsi juuni alguses. Foto: Urmas Luik

Kõige vähem ametis olnud abilinnapea Mart Järvik kõneles uue silla ehitamisest. “Linnavalitsus loodab peagi silla projekteerimise lepingu allkirjastada, et järgmisel aastal silla ehitamisega alustada,” selgitas Järvik.

Raeküla elanikud kõnelesid neid häirivatest probleemidest, näiteks Metsamajandi bussipeatuse väljanägemine, koristamata puud metsas, korralagedus pakendikonteinerite ümbruses, autode parkimine Merimetsa tänava ääres ja muud linnaosa puhtust ja turvalisust puudutavad mured.

Linnajuhid lubasid bussipeatuse korda teha ja kaaluda Merimetsa tänava osas lõikudes parkimise keelamist. Üleajavate pakendikonteinerite suhtes on linn teinud riigikogule ettepaneku muuta jäätmeseadust, et pakendikogumisorganisatsioonidel oleks kohustus konteinereid sagedamini tühjendada ja nende ümbrus korras hoida.

“Lätis on pakendikonteineritel aed ümber. Värav tehakse hommikul lahti ja pannakse õhtul kinni,” tõi Kosenkranius eeskujuks lõunanaabrite jäätmekorraldust.

Linna esindajate väitel pole maha maetud mõtet ehitada Hirve ja Merimetsa tänava ristmiku juurde mängu- ja spordiväljak ning pärast projekti koostamist on plaanis idee autoritega uuesti ühendust võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles