Teet Roosaar: Miks vanureid kiusatakse? (2)

Teet Roosaar
, Pärnu linnavalitsuse meedianõunik
Copy
Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar leiab, et linnas asuvate väikeste murulappide niitmiseks riigihanget korraldada oleks kallis ja jabur.
Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar leiab, et linnas asuvate väikeste murulappide niitmiseks riigihanget korraldada oleks kallis ja jabur. Foto: Karli Saul/SCANPIX BALTICS

Kas Pärnu kesklinnas asuva mitme korteriga maja omanik peaks elamu ümbruse korrastamise eest hoolitsema ise või tuleks selle eest tasuda maksumaksjatel? Kuidas talitada siis, kui südalinna majaomanik on vana ja põdur? Mida teha juhul, kui elamu asub äärelinnas?

Üks võimalusi on vabastada koormisest üksi elavad vähemalt 70aastased või puudega majaomanikud. Töö tehtaks ära paljulapseliste, üksikemade ja teiste linnakodanike maksutulu arvelt. Majaomaniku lapsed ei peaks peagi nende omaks saava kinnisvara eest hoolitsema, vanainimene saaks elupäevade lõpuni üksinda kodumajas elada.

Paraku ei vaadata soodustuste tegemisel üksnes inimeste vanust ega tervist, vaid ka varanduslikku seisu. Kesklinna majaomanik võib küll olla eakas, kuid saab ikkagi üüritulu. Et soodustus oleks põhjendatud, hindab sotsiaalosakond inimese toimetulekut.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles