Tänavaartistid tulevad taas vanalinna uulitsaile

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Kuigi mullune tänavaartistide festival WALK avati vihmasabina saatel, meelitasid esinejad õhtu jooksul tänavaile rohkelt kunstinautlejaid.
Kuigi mullune tänavaartistide festival WALK avati vihmasabina saatel, meelitasid esinejad õhtu jooksul tänavaile rohkelt kunstinautlejaid. Foto: Elin Hein

Mullu Pärnus käivitunud tänavaartistide festival WALK tuleb tänavugi. Organiseerijad, kümmekond kohalikku noort, valmistuvad ürituseks teadmisega, et see toimub. “Korraldame, aga oleme meeskonnaga kõigeks valmis,” teatas eestvedajast abiturient Johanna Roos.

Gümnaasiumi lõpetamise keskel oma ideed ellu viiv neiu soovib festivaliga kõnetada nii esinejat kui külastajat. Tema hinnangul ei näe valdav osa inimesi tänavakunsti kui loomingulist eneseväljendust, vaid võtavad seda kerjamisena. Nii üritab ta WALKiga tekitada arusaama, et tänavakunst on eriline. Ühtlasi julgustades eakaaslasi kodukandis kultuuri tegema ja eelkõige suvel vanalinna elu süstima, luues suvepealinnast senisest loomingulisema-boheemlaslikuma elupaiga. “Mina algatan midagi: sellest hakkab tänavakultuur ise elama. Nii ei pea enam korraldama,” iseloomustas Roos endale antud ülesannet.

Ürituse üldmõte jääb samaks: artistid, ka rahvatantsijad, on tänaval. “Ainus kohandus: pidime välismaised artistid ära jätma,” nentis Roos. Kui eelarve lubab, soovitakse tänavu püsti panna üks lavagi. Peale selle on korraldajad õppinud mullusest ettevõtmisest ja avalikustavad festivali detailse kava ürituse eel.

11. juulil suvepealinnas toimuv omanäoline avalik tasuta üritus teeb kõik, et festival kohaneks kehtivate reeglitega. Mõeldakse, kuidas vabaõhusündmus turvaliselt mööda saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles