Jooksumehed jäid Aafrikasse lõksu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eesti mehed Keenias: (vasakult) Enari Tõnström, Karl Mäe ja Olavi Allase. Viimasena loetletu pääses hiljuti kodumaale, kui toetajate abiga sai soetada 1660eurose lennupileti.
Eesti mehed Keenias: (vasakult) Enari Tõnström, Karl Mäe ja Olavi Allase. Viimasena loetletu pääses hiljuti kodumaale, kui toetajate abiga sai soetada 1660eurose lennupileti. Foto: Rasmus Kooskora

Vahetult enne eriolukorda Keenia jooksu-Mekasse Itenisse treenima läinud Enari Tõnströmi ja Karl Mäe kolmenädalalane laager on varsti veninud kolmekuuliseks. Maarjamaale naasta on keeruline, kuna viiruse levik on halvanud lennuliikluse. Harvad erilennud toimuvad, ent nende eest küsitakse hingehinda, mida meie meestel hoobilt välja käia pole. Ehkki trenni tehakse Aafrikas kõvasti, muutub meeleolu iga nädalaga nukramaks.

Kui 12. märtsil kuulutati Eestis välja eriolukord, oli Põhja-Pärnumaa vallas Pärnjõe külas elav Tõnström juba treeningukaaslase, Türilt pärit Olavi Allasega Keenia poole teel. Taskus tagasilennu piletki, mis nüüdseks tühistatud. Sihtpaigas ootas neid ees tiimi kolmas liige Mäe. Itenis treenis kolmaski pärnumaalane – Roman Fosti.

“Reis sujus suhteliselt hästi. Siis polnud see koroonateema hull: Eestis ei olnud veel midagi ja Euroopaski polnud levima hakanud. Treener küll viskas nalja, et kas ikka lähed. Äkki ei saa pärast tagasi,” meenutas 25aastane Hannes Männiku hoolealune Tõnström, kes kuulub kergejõustikuseltsi Sakala ja esindanud Eesti koondistki. “Eestis kuulutati eriolukord välja päev pärast meie lahkumist. See tegi olukorra natuke ärevaks.”

Enari, kui ametlik laagriaeg ehk kolm nädalat läbi sai, kas siis tekkis trots või panite sama hooga edasi?

Esialgu ei tundunud asi nii hull. Lootsime, et paari nädala jooksul saame ikka tagasi. Tegime trenni edasi. Aga siis hakkaski must stsenaarium vaikselt pihta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles