Andres Metsoja: Riigikaitse tähendab meie kõigi pingutust (1)

Andres Metsoja
, Riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Kaitse-eelarve vähendamine seaks ­ohtu meie riigikaitse pika perspektiivi ja jätkusuutlikkuse.
Kaitse-eelarve vähendamine seaks ­ohtu meie riigikaitse pika perspektiivi ja jätkusuutlikkuse. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Tugev, laiapõhjaline riigikaitse algab meist endist. Meie igapäevane ühine pingutus tagab Eesti riigi iseseisvuse ja sõltumatuse ja elanike turvalisuse. Selle tegevuse mõju ja edukust oleme eriti lähedalt näinud viimastel kuudel.

Ei tasu unustada, et riigikaitse ja julgeoleku tagamine ei ole ainult sõjaline kaitse. Paari viimase kuu jooksul, tervisekriisis, oleme näinud kaitseministeeriumi, kaitseväe ja vabatahtlikkusele tugineva Kaitseliidu tähtsust. Nende organisatsioonide panust koroonakriisi lahendamisse ei saa kui­dagi alahinnata.

Ligemale 2000 kaitseliitlast ja -väelast andsid oma parima võitluses viirusega. Ühtlasi nägime, kui väga vajab Eesti kriisivaru. Kui maske ja kaitse­vahendeid nappis, oli kaitsevägi see, mis aitas tekkinud puudust 700 000 kaitsemaskiga leevendada.

Kriis tõi ühiskonna teadvusesse taas kord varustuskindluse teema. Riigikaitsekomisjonis oleme võimelünki korduvalt käsitlenud ja loodame siin erakondadeülesele koostööle, et järgmisteks kriisideks paremini valmis olla.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles