Tantsukool tervitab kasvandikke sügisel uues kodus

Copy
Black and Brownie tantsukooli õpetajad (vasakult): Carolina Tagobert, Katrin Kubber, Hannele Uutsalu (tema ees Mattias Palu), Kadi Keskülla, Grete Kuusik, Kristjan Ploomipuu, Marten Palu.
Black and Brownie tantsukooli õpetajad (vasakult): Carolina Tagobert, Katrin Kubber, Hannele Uutsalu (tema ees Mattias Palu), Kadi Keskülla, Grete Kuusik, Kristjan Ploomipuu, Marten Palu. Foto: Urmas Luik

Mida on unistuse täitmiseks tarvis? Motivatsiooni, vajadust ja õnne. See viimane – õnn – on valemis justkui hädavajalik. Mullu sügisel helistas pärnakas Marten Palu kinnisvaraarendaja Vallo Palmile, uurides, kas Pärnu kesklinnas leiduks tantsukoolile sobivaid ruume. Oleks Palu ühendust võtnud kaks nädalat hiljem, ei tervitaks ta enda asutatud siinse Black and Brownie (edaspidi BB) tantsukooli õpilasi sügisel uues majas.

BB eestvedajad ja õpetajad hoidsid uudist kiivalt saladuses seitse kuud. Läinud nädala neljapäeval kutsuti õpilased ja lapsevanemad virtuaalkohtumisele, et teha teatavaks rõõmusõnum: üheksa aastat Pärnus tegutsenud huvikool alustab järgmisest õppeaastat tööd kunagises raudteevalitsuse villas, vahetades nii senised 160 ruutmeetrit 278 ruutmeetri vastu.

​“Kuna eelmisel aastal jäi meil õpilasi ukse taha, sest vanades ruumides ei saanud rohkem enam vastu võtta, tekkis äärmine vajadus,” selgitas Palu, miks ei ole uus tantsukodu vaid isikliku unistuse püüdmine. BB asutaja oskas oma kogemusele ehk noorusajale mõeldes öelda, et paremad tingimused oleksid teda rohkem motiveerinud. “Olen ise käinud eri tantsukoolides, igasuguste võimalustega. Ühes koolis mahtus riietusruumi kaks inimest korraga. Hiljem sain aru, et see oli hoopis kapp, millele pandi riietusruumi silt peale,” meenutas Palu. “Ma ei oska end tänapäeva noorte asemele panna, aga julgen pakkuda, et kui nad neid ruume näevad, tahavad nad siia pärast kooli tulla.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles