Riina Solman: Rahvastikupoliitika ei tohi paigal tammuda

Riina Solman
, Rahvastikuminister
Copy
Praegu on peamine rahvastikupoliitika küsimus, kuidas elada koroonakriis üle nii, et meie perede heaolu ja kindlustunne säiliks ja sündimus ei väheneks.
Praegu on peamine rahvastikupoliitika küsimus, kuidas elada koroonakriis üle nii, et meie perede heaolu ja kindlustunne säiliks ja sündimus ei väheneks. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tänavu möödub 15 aastat artiklist, milles professor Rein Taagepera kirjeldas Eesti rahvastikukriisi kui “demograafilist vetsupotti”. See ilmekas kujund elab Eesti inimeste mälus tänini.

Aasta tagasi ametisse astunud valitsus on viimase kümnendi esimene, mille koosseisu kuulub taas rahvastikuminister, kel lasub otsene vastutus rahvastikupoliitika kujundamise eest.

Varem on ametis olnud palju märkimisväärseid rahvastikuministreid, näiteks Paul-Eerik Rummo, Andra Veidemann, viimati Urve Palo. Kahju, et nad ei saanud oma ametis tehtut järjepidevalt järgmisele rahvastikuministrile edasi anda, sest ainult järjepidev ja süsteemne rahvastikuprotsessiga ­tegelemine tagab meie rahva, keele ja kultuuri püsimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles