Töötajad küsivad palga, tööandjad lõpetamise kohta

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööinspektsiooni juristi infotelefonil tulnud kõnedel on läbi aegade olnud kaks peamist teemat: töösuhte lõpetamine ja saamata palk.

Nimetatud teemadest esimese kohta küsivad nii töötajad kui tööandjad ja saamata jäänud töötasu kohta pärivad töötajad, selgitas tööinspektsiooni peajurist Annely Lind.

“Viimasel ajal on lisandunud teema, et naine tahab naasta lapsehoolduspuhkuselt, kuid kuuleb, et tema töökohta enam ei ole. Telefonile vastates on mul peaaegu iga päev vähemalt üks selline kõne,” rääkis tööinspektor-jurist Ann Tiitson.

Tööinspektsiooni juristi üleriigiline infotelefon töötab 2008. aasta märtsist ja sellele vastavad juristid kogu Eestist. Korraga on liinil keskmiselt neli kuni kuus juristi.

“Inimesed on oma hädades emotsionaalsed, mõni helistaja nutab, peame olema nende probleeme kuulates kannatlikud,” iseloomustas Tiitson.

Tööinspektsiooni juristi infotelefon 640 6000 annab nõu igal tööpäeval 10–15. Infotelefon on mõeldud lühiinfo jagamiseks ja kui inimene vajab pikemat nõustamist, võiks minna juristi vastuvõtule, võttes kaasa vajalikud dokumendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles