Lauri Mutso: Hurraaga normaalsusesse?

Lauri Mutso
Copy
Toimetuse uudistetoast, kus tavaliselt resideerib kuni kümme ajakirjanikku, leiab praegusel ajal üksikuid töötajaid, kui üldse kedagi. Enamasti käib töö isegi praegu kodukontoris.
Toimetuse uudistetoast, kus tavaliselt resideerib kuni kümme ajakirjanikku, leiab praegusel ajal üksikuid töötajaid, kui üldse kedagi. Enamasti käib töö isegi praegu kodukontoris. Foto: Urmas Luik

Neljapäeva hommikul kõlas toimetuse hommikusel koosolekul mõte, et juuni algusest võiks taas kontorisse tööle naasta. Tegelikult on tohtinud juba kaks nädalat 50 protsenti töötajatest toimetusest kontoris töötada, järgides hügieeninõudeid ja 2+2-reeglit, kuid seni on soovitatud pigem kodukontoris jätkata. Mina haarasin kohe võimalusest kodunt välja pääseda, sest seal varitsemisest oli ammu isu täis. Aga enamik seda siiski ei teinud.

Peale minu paistab end üsna enesekindlalt tundvat valdav osa inimestest. Igal pool näeb neid aina rohkem liikvel ja siin pole midagi imestada: ilm on imeline ja lausa kutsub välja minema. Iginovember on lõpuks läbi saanud. Inimesed on justkui minetanud mõtte, et ohtlik viirus ei ole kusagile kadunud. Käiakse koos tihedates gruppides ja käitumisreeglid, mis veel kaks nädalat tagasi oli meie elu osa, igapäevane normaalsus, näivad olevat ununenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles