Noored purjetajad näitasid kodusel regatil oma võimu

Joel Kukk
Copy
Optimisti taltsutav Andrias Sepp pani Mairegatil oma paremuse veenva ülekaaluga maksma.
Optimisti taltsutav Andrias Sepp pani Mairegatil oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Foto: Pärnu jahtklubi

Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandikud võitsid kodujõel Eesti svertpaadisõitjate Mairegatil üheksa auhinda.

Alla 16aastaste Optimisti klassis pani viie sõidu kokkuvõttes oma paremuse maksma pärnakas Andrias Sepp, teise koha ja parima tüdruku auhinna teenis Mia Maria Lipsmäe Kalevi klubist ja kolmas oli võitja klubikaaslane Angus Aarna Ant. Neljanda koha ja õrnema soo hõbemedali sai meie piiga Laura Marii Taggu, viies oli Raul Otteson Tallinna jahtklubist ja kuuendaks tuli Sepa treeningukaaslane Martin Rahnel.

Emma Mia Kaar lõpetas regati üldarvestuses seitsmenda ja tüdrukute konkurentsis kolmanda kohaga. Daniel Johan Andres Õunap oli 11., Dagne Aasmaa 20., Kevin Aus 26., Aron Poolma 34., Erik Väljaäär 37., Amelia Talson 38., Sharon Peetrimäe 39. ja Pirbi Andrena Aarna 41.

Algajate purjetajate LHV arvestuses võitis regati Johannes Alliku, teise koha ja parima tüdruku medali vääriliselt seilas Liise Kärt Liiber ja kolmas oli Karl Oskar Vare. Esikolmikule järgnesid Kaur Konrad Tamm, Richard Oliver Allmaa, Raven Markus Väärt ja Luise Riin Liiber. Kõik seitse seilavad Pärnu jahtklubi lipu all.

Klassis Laser 4,7 nautis võidurõõmu pealinna noormees Georg Erik Ristal, teiseks tuli pärnakas Pert Salundi ja kolmanda pjedestaaliastme hõivas Katariina Roihu Tallinna jahtklubist. Pärnu sportlastest oli Johanna Taggu kaheksas, Nele Leit Teetlaus 11. ja Liise Väliste 12.

Zoom8 klassis purjetav Lisbeth Taggu nautis kodujõel regativõitu.
Zoom8 klassis purjetav Lisbeth Taggu nautis kodujõel regativõitu. Foto: Pärnu jahtklubi

Zoom8 paatide konkurentsis võitis regati pärnulanna Lisbeth Taggu, talle järgnesid pealinna purjetajad Henry Mark Andresson ja Juta Koov. Esikuuikusse veel Maria Aleksandria Vettik, Karmel Purje ja Kädi Sass.

„Ilm oli mõlemal võistluspäeval üpris tuuline ja paljud väiksemate kogemustega purjetajad pidid nägema ränka vaeva, et ümber läinud paat taas püsti saada,“ rääkis regati peavõistlusjuht Jüri Sõber. „Seevastu said favoriidid nautida täiega kiiret sõitu. Kuigi täna oli kavas korraldada kolm sõitu, halastasime algajatele ja piirdusime ühe stardiga.“   

Kodulinna avamerepurjetajate hooaeg jätkub kolmapäeviti Kesknädalaringi etappidega ja laupäeval võtavad merekarud omavahel mõõtu traditsioonilisel Peeter Sõbra mälestusvõistlusel Sorgu regatil. Juuni teisel nädalavahetusel jahivad seitsme paadiklassi purjetajad Pärnu lahel Eesti meistrivõistluste punkte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles