Linn toetab kolledži arendamist ligemale 200 000 euroga

Pärnu Postimees
Copy
Linnapea Romek Kosenkranius ja Tartu ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna dekaan Raul Eamets allkirjastasid ülikooli Pärnu kolledži tegevuskava ja arendustegevuse kaasrahastuse kokkuleppe.
Linnapea Romek Kosenkranius ja Tartu ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna dekaan Raul Eamets allkirjastasid ülikooli Pärnu kolledži tegevuskava ja arendustegevuse kaasrahastuse kokkuleppe. Foto: Teet Roosaar

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja Tartu ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna dekaan Raul Eamets allkirjastasid täna Tartu ülikooli Pärnu kolledži 2020. aasta tegevuskava koos arendustegevuse kaasrahastuse kokkuleppega.

Tartu ülikool ja Pärnu linnavalitsus leppisid eelmisel aastal kokku, et linn toetab viie aasta jooksul kolledži arendustegevusi sama suure summaga nagu ülikool. Linna eesmärk pole kolledži igapäevakulude katmine, vaid kolledži kasvatamine 2024. aastaks väljapaistvaks Lääne-Eesti regiooni kõrgharidus- ja pädevuskeskuseks.

Selleks koostavad linn ja ülikool igal aastal tegevuskava koos arendustegevuse kaasrahastuse kokkuleppega.

Tegevuskavas jälgitakse põhiõppe üliõpilaste arvu kasvu, teadusmahuka ettevõtluse arendamist Pärnus ja Lääne-Eestis ning kolledžis ja selle vahendusel täidetavate täiendõppe-, teadus- ja arenduslepingute mahtu.

Kolledži põhiõppe üliõpilaste arv peaks 2023. aastaks tõusma 800ni, selle aasta siht on 600. Teadusmahuka ettevõtluse arendamise mõõdetavad näitajad on Pärnumaa sisemajanduse kogutoodang (SKT) elaniku kohta protsendina riigi SKTst ja Pärnumaa keskmise brutopalga suhe riigi keskmisesse.

Kaasrahastuse kokkuleppe järgi toetab linn tänavu kolledži arendamist 195 000 euroga. Sama suure summa lisab Tartu ülikool.

Eelmisel aastal toetas Pärnu linnavalitsus kolledžit 200 000 euroga, samas mahus oli ülikooli panuski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles