Eriolukord kiirendas tantsukooli uue hoone sündi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Laine Mägi tantsukooli uue hoone asukohal lammutati maha krundil asunud väike hoovimaja.
Laine Mägi tantsukooli uue hoone asukohal lammutati maha krundil asunud väike hoovimaja. Foto: Erakogu

Ühel suvisel ööl kell pool kolm 14 aastat tagasi astus Laine Mägi valges öösärgis oma Pärnu kodu uksest välja ja hakkas kuuvalguses kitsal krundil sammudega meetreid mõõtma. Pühavaimu ja Esplanaadi nurgalt, tantsukooli tagaõuelt avaneb sulnis vaade randa viivale Supeluse tänavale, talviti toovad aga tema õpilased siia kanti elu.

Peas kummitamas mõte, kuidas tantsukooli uus hoone võiks Pühavaimu 26 hoovimaja õuel välja näha, joonistas Mägi seal­samas sündinud idee hariliku pliiatsiga paberile: kaarjas nurgauks ja trepp, iga aken eri kujuga.

Nüüd, nädalapäevad tagasi, kui tantsukooli õpilased elasid Zoomi vahendusel ebaharilikku koolilõpetamist jälgides kaasa kolmele tänavusele lõpetajale, jäi kristall-luiki koos lõputunnistusega üle andnud koolijuht nende kingitust vastu võttes üllatusest keeletuks. Seal see oli ... raamitud ja klaasi taga, mitte originaal, aga sellega väga sarnane. Mägi ise oli selle ammu valminud visandi unustanud, kuidas siis keegi teine seda teada võis. “Kust te selle saite?!” hüüatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles