Jakobson ootab taas enda preemia väärilisi kandidaate

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Pärnu Postimees on Jakobsoni konkursil andnud eripreemiat 1993. aastast, mullu pälvis selle tunnustuse Kihnu ettevõtja Kätlin Palu.
Pärnu Postimees on Jakobsoni konkursil andnud eripreemiat 1993. aastast, mullu pälvis selle tunnustuse Kihnu ettevõtja Kätlin Palu. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa ja Kurgja talumuuseum hoiavad tava ja väärtustavad põllumeest ning haridus- ja kultuuritegelast, kes selgub 20. juuliks esitatud kandidaatide hulgast. Pärnu Postimees annab välja eripreemia maa-elu väärtustavale ja piirkonna head mainet hoidvale noorele ettevõtjale.

Carl Robert Jakobsoni stipendiumi konkursiga tunnustatav peab olema töötanud Pärnumaal vähemalt viimased kümme aastat, andes panuse oma valdkonnas ja maakonna edendamisse. Kandidaatide esildisi võivad esitada kollektiivid, põllumeeste ning haridus- ja kultuuriühendused, omavalitsused, seltsid, vabakonnad. Vabas vormis kirjalikus taotluses tahab konkursi žürii lugeda kandidaadi elu­lugu ja põhjendust, miks just nende esitatu on väärt Jakobsoni-nimelist tunnustust.

Pärnumaa aasta tunnustatutele jäävad nende tähtsündmust meenutama Jakobsoni bareljeefiga mälestusmedal, Carl Robert Jakobsoni siht­asutuse tänukiri ja preemia. Autasufond kujuneb sihtasu­tuse riiklikest, Pärnumaa omavalitsuste liidu ja põllumeeste ühenduste ning muudest eraldistest ja annetustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles