Video: Vapruse naiskond langes karikasarjas penaltiseerias

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Lõppenud hooajal naiste teises liigas teise koha saavutanud Pärnu Vapruse jalgpallinaiskonnale avanes võimalus uuel hooajal lüüa kaasa kõige kõrgemal liigatasemel.
Lõppenud hooajal naiste teises liigas teise koha saavutanud Pärnu Vapruse jalgpallinaiskonnale avanes võimalus uuel hooajal lüüa kaasa kõige kõrgemal liigatasemel. Foto: Pärnu Vaprus

Neli aastat tagasi rahvaliigast alustanud ja tänavuseks hooajaks teisest liigast otse meistriliigasse ülendatud Pärnu Vapruse jalgpallinaiskonna karikasarja veerandfinaali lahing vastse superkarika finalisti Tallinna Kalevi vastu kujunes rõõmsate ja kurbade emotsioonide virvarriks.

Kolm päeva varem meistriliga avavoorus FC Florale hambaid näidanud pärnakad läksid Marie Saare tabamusest karikamängu avapoolaja keskel juhtima, ent mullu Pärnu jalgpalliklubi tiimi ridadesse kuulunud Evelyn Šilina seadis poolajavileks jalule viigi ja viis kalevlased teise poolaja alguses juhtimagi.

Pealinna naiskond hakkas juba võidusadamasse tüürima, kui lõpuvile eel võrdsustas Vaprus õnnega pooleks mänguseisu ja viis mängu lisaajale. Vapruse mängiva treeneri Kristina Bannikova karistuslöögist teele saadetud tsenderdus tekitas vastaste karistusalas nii palju segadust, et palli lükkas oma võrku kalevlane Jana Pipar.

Lisaajal ei suutnud kumbki naiskond oma paremust maksma panna ja nii mindi võitjat selgitama penaltiseeriaga. Selles elemendis saatis edu kalevlasi: pealinlaste poolkaitsja Kaili Pertel lõi oma karistuslöögi küll Kadi Meressaarele otse sülle, ent pärnakate seerias saatsid nii Melissa Mägisalu kui Anastasija Štšerbatšenia oma löögi üle värava. Nõnda võis poolfinaali pääsemise üle rõõmustada Kalevi naiskond: 2:2 viigi järel olid nad penaltiseerias paremad 4:2.

Bannikova hinnangul oli mäng võitluslik. „Alguses tekkis probleeme äärtel, kus vastastel jäi liiga palju ruumi, et pall kasti panna. Proovisime teisel poolajal selle käigu neil kinni panna. On hea meel, et 1:2 kaotusseisus näitasime oma sisu ega andnud alla ja viimastel minutitel saime viigivärava,” kommenteeris ta.

„Kahjuks üleajal kaotasime Eneli Kutteri, olulise lüli keskväljal, ja tekkis pikk mängupaus, millest mängupilt natuke muutus. Lisaajal oli võimalusi mõlemal naiskonnal, kuid mängu otsustasid penaltid, kus seekord olid vastased meist täpsemad. Kahjuks karikasarjast kukkusime välja, kuid mängijad andsid endast kõik ja usun, et see mäng oli karikavääriline.”

Bannikova jutu järgi oli eelmisel õhtul treeningul kavas penalteidki harjutada, ent taktikaliste ülesannete läbitöötamine võttis plaanitust kauem aega ja nii jäi selle mänguelemendi treenimine ära.

Bannikova ütles, et penaltite harjutamise ärajäämine kripeldama ei jää, sest tähtsam on taktikaline pool. „Pidime eile sellega 120 minutit hakkama saama,” lausus ta. „Arvan, et oleme esimestes mängudes päris hästi toime tulnud, arvestades, et meil on palju uusi mängijaid, kes sellisel tasemel pole varem võistelnud. Nendes situatsioonides, kus Flora vastu vigu tegime, saime Kalevi vastu juba hoopis paremini hakkama.”

Eesti naiste karikavõistlustel edenesid poolfinaali veel Saku Sporting ja FC Flora II. Otse tagas poolfinaalikoha endale loosi tahtel FC Flora esindusnaiskond. Poolfinaalid mängitakse 16. või 17. juunil, karikavõitja selgub 4. juulil.

Pärnu Vapruse naiskonna hooaeg jätkub laupäeva pärastlõunal kohalikul Rannastaadionil meistriliiga 2. vooru matšiga Põlva Lootose vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles