Vabaõhu täiturg alustab viiendat hooaega

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Esimesed kauplejad on kohal juba hommikul varavalges.  
Esimesed kauplejad on kohal juba hommikul varavalges.  Foto: Lilli Tölp

Sel nädalavahetusel saab juba viiendat suve hoo sisse jõeäärne vanakraamiturg, kus igal soovijal võimalik oma seisma jäänud kaupa müüa.

Pärnu täituru eestvedaja Maris Niine rääkis, et turg tuleb ikka oma sellises hiilguses, nagu on igal aastal olnud. Ainuke muudatus on see, et toimub eelregistreerimine. Seda selleks, et tagada platsil COVID-19 tõkestamiseks seatud nõuete täitmine.

Kohapeale tuleb Niine sõnutsi välitualett koos kätepesuks mõeldud tünni ja desinfitseerimisvahendiga. “Täidame kõiki terviseametist koroona tõkestamiseks seatud nõudeid, muid muudatusi meil pole,” märkis korraldaja.

Niine ütlust mööda jääb kauplemiskorraldus samaks ja jõeäärne muruplats on täika tarvis reserveeritud igal nädalavahetusel  septembri lõpuni.

Selleks nädalavahetuseks olevat kohad juba peaaegu täis. “Nii kui ma selle kuulutuse ülesse panin, oli telefon punane. Enamik on vanad olijad, kes pole jätnud ühegi ilmaga tulemata,” rääkis Niine. “Arvasin, et inimesed on pelglikud pärast koroonat, aga tundub, et kõik tahavad hoopis välja saada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles