Kuldsete kätega Aleks Lind aitab "Kodutunnet" luua

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
“Meil on pojaga üsna tugev side,” räägib Aleks. Isa ja poeg jagavad motohobi ja väisavad koos motohooaja üritusi.
“Meil on pojaga üsna tugev side,” räägib Aleks. Isa ja poeg jagavad motohobi ja väisavad koos motohooaja üritusi. Foto: Mailiis Ollino

Aastal 2015 sammus Pärnumaal ühe abivajava pere hoovi aastate järel Norrast koju jõudnud ehitusmeister Aleks Lind ja küsis “Kodutunde” saate tiimilt, kas saaks kuidagi abiks olla, näiteks lammutada või kas või midagi ­koristada.

Mõne aasta pärast sai Aleksist saatemeeskonna liige ja nüüdseks oleme teda näinud juba mitu aastat Kanal 2 eetris. Juhtimas oma unistuste ehitusmeeskonda, kes raskustesse sattunud Eesti peredele inimväärseid ja imelisi elamistingimusi loob.

Kui enne “Kodutundega” liitumist arvas mees, et on elus nii mõndagi kogenud, siis peagi mõistis ta, et on näinud vaid ­seda ilusat osa ja käegakatsutavas kauguses on väga palju nukrat.

Ma ei tundnud enne intervjuud Aleksit, aga kui ta uksest sisse astus ja vahetul moel suhtlema asus, unus esimese viie minuti jooksul, et varem polnud me kohtunud. Sestap leppisime juba ­enne usutlust kokku teineteise ­sinatamise suhtes.

Kuidas “Kodutunde” saatesse sattusid?

Ma olin jõudnud tõdemuseni, et ei taha aknast igal hommikul ja õhtul neid fjorde ega mägesid vaadata, vaid tahan oma koju mändide alla. Tulin Eestisse tagasi ja ühel õhtul naabrimehe saunas ütlesin, et pagan, see “Kodutunne” on ikka üks huvitav punt ja kui nad peaks meie koduvalda sattuma, läheks meelsasti appi.

Läks kuuke mööda, kui naabrimees helistab, et “me nüüd toitlustame “Kodutunnet”, nad on siiapoole teel”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles