Politsei: Lihulas tule alla jäänud autos oli viis inimest (6)

Pärnu Postimees
Copy
Täpsustatud andmetel oli tulistamise ajal Žigulis viis inimest.
Täpsustatud andmetel oli tulistamise ajal Žigulis viis inimest. Foto: Lilli Tölp

Pärnu politseijasokonna juht Üllar Kütt täpsustas täna pärastlõunal Lihula sündmusi kommenteerides, et autos, mille suunas 32aastane mees tule avas, oli viis inimest.

„Praeguseks on selgunud, et autos, mille suunas mees tule avas, oli kokku viis inimest: 58aastane mees, 61aastane naine ja kolme-, viie- ja üheksa-aastane laps. Autos olnud naine ja mees olid nende vanavanemad,” sõnas Kütt.

Naine suri saadud vigastustesse, kolme- ja viieaastane laps on raskes seisundis haiglas. Mees lubati täna hommikul kodusele ravile. Autos olnud üheksa-aastase lapse vaatas politsei teatel kiirabi kohapeal üle, temaga oli kõik korras ja ta anti üle lapsevanemale.

Lehetoimetuse andmeil oli hukkunud naine pikaaegne kohalik apteeker.

Hukkunud mootorrattur oli politsei teatel 40aastane mees.

“Leviv info, et peale tulistaja oli Subarus teinegi inimene, ei ole kinnitust leidnud ja politseile teadaolevalt oli tulistaja autos üksinda,” sõnas Kütt.

32aastane mees põhjustas mees eile õhtul Lihulas Olerexi tankla juures liiklusõnnetuse, kus kahjustas kaht sõiduautot ja tankla seina. Häirekeskusele anti õnnetusest teada kella 21.45 ajal. Kümmekond minutit hiljem helistas häirekeskusesse mootorrattur, kes oli tanklas näinud õnnetuse põhjustanud autot, mis sõitis sündmuskohalt minema.

Politseile on teada, et mootorrattur sõitis autole järele. Umbes kella 22 ajal sai häirekeskus info, et kuulda on laske, ja kella  22.10 paiku tuli teade, et mootorratturit võidi tulistada.

“Esimene politseipatrull jõudis kohale 20 minutit pärast seda, kui saime info võimaliku tulistamise kohta,” selgitas Kütt.

32aastane kahtlustatavana kinni peetud mees on aastate eest kuulunud Kaitseliitu, kuid 2013. aastal organisatsioonist välja arvatud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles