Heli Tooman: Miks peaksid kohalikud turiste soovima ja hoidma?

Heli Tooman
, TÜ Pärnu kolledži turismimajanduse dotsent
Copy
Heli Toomani sõnutsi on turismiga kaudselt seotud töökohtade loetelu väga pikk: alates kogu teenindussektorist ehituse, põllumajanduse ja paljude tootmisettevõteteni. Unustada ei maksa marja- ega seenekorjajaidki.
Heli Toomani sõnutsi on turismiga kaudselt seotud töökohtade loetelu väga pikk: alates kogu teenindussektorist ehituse, põllumajanduse ja paljude tootmisettevõteteni. Unustada ei maksa marja- ega seenekorjajaidki. Foto: Mailiis Ollino

Hiljuti ütles mu hea sõber vestlusringis, et Pärnu on nüüd, mil neid tüütuid turiste ja igasugu üritusi elu segamas pole, ikka väga mõnus linn. Ei pea seda soome-, vene- või lätikeelset loba ega muud lärmi kuulama. Vaikus, rohelus, merekohin, lilled ja linnulaul.

Püüdsin selgitada, mis võib Eestis tervikuna, aga eriti Pärnu linnas ja kõigi meiega, kes siin elavad ja töötavad, juhtuda siis, kui turiste pole. Ja miks on meile oluline, et turism kiiresti taas käivituks, areneks ja õitseks. Ega mind eriti kuulda võetud.

Pärnu kolledži juures asutatud mõttekojas Academia Pernaviensis oli möödunud nädalal külas Tartu ülikooli majandusteaduskonna rahvusvahelise ettevõtluse professor ja Eesti teaduste akadeemia akadeemik Urmas Varblane. Professor tutvustas viimaseid üleilmseid majandusanalüüse, tulevikuprognoose ja koroonaviirusega seonduvat ning peatus eraldi turismi teemadel. Millised on Eesti valikud ja võimalused?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles