EOK esindajate kokku valiti kuus pärnumaalast, Jüri Jaanson kaotas liikmestaatuse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Sõudelegend Jüri Jaanson (vasakul) oli EOK liige 13 aastat.
Sõudelegend Jüri Jaanson (vasakul) oli EOK liige 13 aastat. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Olümpiakomitee (EOK) täiskogul, kus Eesti spordi katusorganisatsiooni presidendiks valiti teist järjestikust ametiaega Urmas Sõõrumaa ja asepresidendid on Erich Teigamägi ja Toomas Tõnise, nimetati esindajate kokku pärnumaalasigi. Kolme olümpiatsükli järel arvati EOK liikmeskonnast välja pärast hiilgavat sõudmiskarjääri poliitikuks hakanud Jüri Jaanson.

EOK esindajate kogu liikmeks valiti üleriigiliste spordiühenduste esindajana sõudmistreener Tatjana Jaanson ning maakondade ja linnade spordiliitude esindajatena piirkondliku spordiliidu liige Matti Killing ja Pärnumaa spordiliidu tegevjuht Kaisa Kirikal.

EOK liikmetest olümpiasportlaste esindajana pääses esindajate kokku sõudja Tõnu Endrekson.

EOK sportlaskomisjoni esindab sõudja Allar Raja.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee tunnustamata spordialaliitude esindajana sai kogu liikmeks Eesti discgolf’i liidu president Rein Rotmeister.

Pärnumaa juurtega inimestest valiti kokku veel Sirje Lippe ja Robert Väli.

EOK esindajate kogu on koosolek, mis toimub täiskogude vahelisel perioodil. Esindajate kogul on 67 liiget, kellest üle poole on olümpiaalade alaliitude esindajad. Esindajate kogu kinnitab ülejäänud ülesannete kõrval täitevkomitee ettepanekul olümpiamängudest osavõtva delegatsiooni ja OMil esinemise aruande ning kinnitab EOK järgneva aasta eelarve.

Täiskogu otsustas EOK liikmeskonnast välja arvata Jüri Jaansoni, kelle liikmesus lõppes tulenevalt põhikirjast. Sõudelegend valiti EOKsse 2007. aastal ja tema liikmesus lõppes kolmanda olümpiaadi lõpul, arvates viimastest olümpiamängudest, kus ta sportlasena osales.

Jaanson võistles olümpial viimati 2008. aastal Pekingis, kus ta  Tõnu Endreksoniga võitis paarisaerulisel kahepaadil hõbemedali. Pärast sportlaskarjääri lõppu suundus Jaanson poliitikasse ja on praegu riigikogu liige.

“EOK liikmeks olemist ei saa pidada tööks, see on pigem valituks olemise au,” märkis Jaanson. “Olen jõudumööda EOK põhikirjalisi eesmärke ja missiooni täita aidanud, aga elustiilipõhiselt teen ma seda kõike ka liikmeks olematagi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles