Lugeja följeton: Tark võib olla, aga kaval peab olema

Copy
Aadalbert oli koguni nii rõõmus, et rebis oma toa seinalt maha kõik jalgpallurite postrid ja kleepis asemele ajalehest väljalõigatud Mailis Repsi pildid.
Aadalbert oli koguni nii rõõmus, et rebis oma toa seinalt maha kõik jalgpallurite postrid ja kleepis asemele ajalehest väljalõigatud Mailis Repsi pildid. Foto: Konstantin Sednev

Aadalbert käib juba 2.a klassis. Ta ei ole kõige teravam pliiats. Vähemalt nii arvab Aadalberti isa, kes alalõpmata poisi hinnete kallal nuriseb: „Sina olid siis vist tantsutrennis valssi harjutamas, kui Jumal mõistust jagas. Ikka üks-kaks-kolm ja kaks-kaks-kolm!” Kui nüüd üdini aus olla, ei ole Aadalbert ise õppimisest üldse vaimustuses.

Märtsi keskpaigas tuli aga uudis, et kooli ei peagi enam minema. See oli ilmatuma vahva uudis! Aadalbert oli koguni nii rõõmus, et rebis oma toa seinalt maha kõik jalgpallurite postrid ja kleepis asemele ajalehest väljalõigatud Mailis Repsi pildid. Haridus- ja teadusministrist oli saanud Aadalberti uus kangelane. Pea terve tapeet oli kaetud ministri piltidega. Kui isa koju jõudis ja pojale olukorda selgitas, et see kõik ei kesta igavesti ja pärast viiruse kontrolli alla saamist lähevad kõik lapsed uuesti kooli, võttis Aadalbert pildid uuesti maha, kuid jättis siiski ühe ja lausus mõtlikult: „Kaks nädalat! Asi seegi!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles