Piknikukontsert ja laiulaul: linna rahvamajad ärkavad kevadunest

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Rahvamajade suvesündmuste ­kalender hakkab pärast kriisi paika loksuma. Pilt on tehtud Rääma Rahva Oma ­Päeval.
Rahvamajade suvesündmuste ­kalender hakkab pärast kriisi paika loksuma. Pilt on tehtud Rääma Rahva Oma ­Päeval. Foto: Lilli Tölp

Pärnu linna rahvamajadelegi Räämalt Nooruse majast Tõstamaani on see erakordne aasta. Kuna üht tähtsamat rahva­sündmust – jaanipidu nad tänavu avalikult ei korralda, peavad küla-, kogu-, sõprus- ja perekonnad seda suvepüha seekord omakeskis. Erandiks Nooruse maja, mis otsustas lükata jaanilõkke süütamise juuli algusesse. Idee, kuidas kõige valgemat aega siiski üheskoos tähistada, on Tõstamaalgi.

Rahvamajade üritused on kolinud aga juulisse ja augustisse. Siis pakutakse rahvale nii kontserte, kodukohvikute ja osavallapäevi kui suveteatrit.

Nooruse maja direktor Uudo Laane teab eelmiste aastate põhjal, kui palju rahvast suveaeda jaanipeole tuleb. “Sellel üritusel ei ole mõtet, kui ma saan lasta ­lubatud 100 inimest sisse ja ülejäänud pean väravast välja ajama,” põhjendab ta, miks pidu otsustati nihutada juuli esimesele nädalavahetusele. Siis süüdatakse lõkegi ja saab selle ümber tantsu lüüa. Üritus ise on nimetatud jaanipäeva järelpeoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles