Pärnu purjetamisnädala avavad kahe riigi svertpaadisõitjad

Joel Kukk
Copy
Laser-klassi purjetajad stardivad distantsile.
Laser-klassi purjetajad stardivad distantsile. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Täna, homme ja pühapäeval jahivad Eesti ja Läti purjetajad Pärnu lahel seitsmes paadiklassis Eesti meistrivõistluste punkte.

„Pärnu purjetamisnädala esimene üritus Garmini Eesti meistrivõistlused on noorte- ja olümpiaklasside sportlastele hooaja tähtsaim omavaheline mõõduvõtt,” rääkis Eesti jahtklubide liidu peasekretär Ott Kallas. „Meistrivõistlused toimuvad etappide kaupa eri Eesti sadamates ja neile on võistlema oodata üle 400 sportlase. Igal võistlusklassil on kavas kas kolm või neli etappi. Sarja toetajad Garmin ja Jakari Marine autasustavad hooaja lõpus paremaid spordikelladega. Pärnu purjetamisnädalal on võistlejaid Eestist ja Lätist, neist tuntumad on Laser Standardi klassis startiv Karl-Martin Rammo ja 49er kahepaadil võistlevad Juuso ja Henri Roihu.”

Pärnu jahtklubi sportlastest lähevad kodulahel meistrivõistluste punkte jahtima Keith Luur Laser Standardil ja Nele Leit-Teetlaus paneb oma võimed proovile Laser Radialide konkurentsis. RS Feva kahepaadil seilavad Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu, Andrias Sepp ja Liise Väliste ning Martin Rahnel ja Angus Aarna Ant. Klassis 29er teevad oma debüütvõistluse Pert Salundi ja Karel Ratnik.

Täna algab võistlus Rannahotelli-esisel veeväljal kell 15, laupäeval ja pühapäeval antakse esimene start kell 11.

Pika traditsiooniga Pärnu purjetamisnädal jätkub esmaspäeval matkapurjetamise entusiastide jaanipäevani kestva eskaadrisõiduga marsruudil Pärnu–Varbla–Kõiguste–Kuressaare– Mõntu–Sõru–Orjaku– Varbla–Pärnu.

Teisipäeval ja kolmapäeval seilavad Optimisti klassi noorpurjetajad Pärnu jõel LHV karikasarja esimesel etapil ja 17. juunil tähistavad avamerepurjetajad jahtklubi 114. aastapäeva Kommodoori regatiga Keskädalaringi distantsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles