Autojuhte koolitanud abikaasad läksid kohtus kokkuleppele

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Autojuhte koolitanud abikaasad läksid kohtus kokkuleppele.
Autojuhte koolitanud abikaasad läksid kohtus kokkuleppele. Foto: Raigo Pajula

Pärnu maakohus tunnistas kokkuleppemenetluse korras süüdi OÜ Rolla juriidilise isikuna ning Aare ja Anne Väliste ametialases võltsimises ehk ametiisikuna dokumendi võltsimises ja selle väljaandmises, samuti altkäemaksu võtmises vähemalt teist korda ja grupina.

Prokurör Küllike Kask selgitas, et OÜ Rolla pakkus mootorsõidukijuhi koolitust, sealhulgas bussi- ning veoauto- ja taksojuhi ametikoolitust. Ametikoolitust andva õppeasutuse juhatuse liikmed täitsid avalikku ülesannet ja olid seega ametiisikud. Süüdistuse järgi andsid Välisted 2017. aastal raha eest välja tunnistusi kohustuslike koolituste läbimise kohta, kuigi tegelikult autojuhid neil koolitustel ei osalenud ega sooritanud eksamit.

Seega heidab prokuratuur Rollale juriidilise isikuna ja selle juhatuse liikmetele Aare ja Anne Välistele ametiisikuna ette dokumendi võltsimist, võltsitud dokumendi väljaandmist ja grupina korduvat vara vastuvõtmist vastutasuna ametiseisundi kasutamise eest. Süüdistuse järgi sai Rolla 2017. aastal aprillist juulini altkäemaksuna koolitusel osa­lema pidanud autojuhtidelt või nende tööandjatelt kokku 11 585 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles