Kodulahel seilanud piigad nautisid regativõitu

Joel Kukk
Copy
Angeliina Maria Isabel Õunap (paremal) ja Lisbeth Taggu panid kodulahel oma paremuse veenva ülekaaluga maksma.
Angeliina Maria Isabel Õunap (paremal) ja Lisbeth Taggu panid kodulahel oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Foto: Riina Ramst

Pärnu lahel kolm päeva kestnud purjetamise Eesti meistrivõistluste avaetapil selgus paremus kahes ühepaadi- ja viies kahepaadiklassis.

Juunioride RS Feva klassis ei andnud Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandikud Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu konkurentidele suurt sõnaõigust. Tunamullu Eesti meistriks pärjatud ja mullu hõbedavääriliselt seilanud piigad suutsid seekord kodulahel kümnest sõidust kaheksa võita ja kahel korral teisena finišeerida. Võitjate klubikaaslased Andrias Sepp ja Liise Väliste teenisid teise auhinna ja kolmandaks tuli Tallinna duo Mia Maria Lipsmäe - Sandra Sinivee. Selles paadiklassis esimest hoaega purjetavad Martin Rahnel ja Angus Aarna Ant lõpetasid regati 15 paatkonna seas kaheksandal kohal.

Laser Standardil pani Karl-Martin Rammo oma paremuse ülekaalukalt maksma, teise koha sai Tavo Annus ja kolmas oli Georg Haud. Pärnakas Keith Luur pidi teisel päeval purje purunemise tõttu kahest sõidust loobuma ja talle kuulus kümnes koht. Laser Radialide konkurentsis hõivasid poodiumi Läti purjetajad: regati võitis Agija Elerte, teiseks tuli Roberts Štals Buls ja kolmanda auhinna teenis Eduards Plavins. Pärnu neiu Nele Leit Teetlaus lõpetas võistluse 30. kohal.

Klassis 29r olid parimad Mari-Ann Raud ja Maris Seersant, järgnesid Katariina Roihu ja Johanna Triinu Kažjava ning Helen Pais ja Helen Ausman. Debüütvõistluse teinud Pert Salundi ja Karel Ratnik pidid kuue paatkonna hulgas leppima kuuenda kohaga. Klassis 49er sai tulemuse kirja vaid kaks paatkonda, neist edukamaks osutusid Juuso Roihu - Henri Roihu.

Katamaraanide arvestuses nautisid regativõitu Karolin Härm ja Richard Marcus Arge, teise auhinna vääriliselt seilasid Siim Maivel ja Kristjan Kookmaa ning kolmanda koha said Tristan Šaraškin ja Romi Safin.

Klassis 470 klassis võistelnud nelja paatkonna seas olid parimad Jakob Haud ja Märten Mikk, järgnesid Hugo Rasmus Vaino ja Uko Rasmus Tiidemann ning Alari Lagle ja Kaia Kodasma.

“Kõige rohkem teeb rõõmu, et RS Feva klassis jätsid meie noored kaksikvõidu koju,” kommenteeris võistlust Pärnu jahtklubi purjespordikooli juhataja Elise Umb. “Erakordne saavutus on juba see, et kahe kargu toel kaldal liikuv Angeliina otsustas kipsis jalast hoolimata starti tulla. Enne regatti vaid kaks nädalat 29er-paadil harjutanud Pert ja Karel said kolme võistluspäeva jooksul mitukümmend korda ujumas käia. Hea on, et kõik meie klubi sportlased korjasid karmil merel palju väärtuslikke kogemusi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles