Seaduskuulekad saavad tulumaksu tagasi kiiremini

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellest nädalast on 2011. aasta tulu deklareerimist puudutav teave üleval maksu- ja tolliameti (MTA) kodulehel maksuhalduri teemaveebis. Samuti on avatud foorum, kus küsimustele vastavad maksuspetsialistid.

Foorum on maksumaksjate seas väga populaarne, sest vastused saab kiiresti ja küsija ei pea oma nime avalikustama. Eeldatavasti on tänavu populaarseim teema tulumaksu tagastamine, sest selles vallas on olulisi muudatusi.

Kui varem said kõik e-maksuameti kaudu ja probleemivaba tuludeklaratsiooni esitanud tulumaksu tagasi viie tööpäeva jooksul, siis tänavu tuleb paljudel oodata tulude deklareerimise lõppu ehk 3. aprilli.

Kiiret tagastust ei tasu loota näiteks nendel, kes oma eelmise tuludeklaratsiooni esitasid hilinemisega. “Jätkuvalt on meil palju inimesi, kes ei esita oma tuludeklaratsiooni tähtajaks ega tasu riigile õigeks ajaks oma makse. Edaspidi saavad kiire tulumaksutagastuse ainult seaduskuulekad maksumaksjad,” sõnas MTA teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde.

Neile, kes esitavad deklaratsiooni elektrooniliselt, kelle deklaratsioon ei vaja lisakontrolli ja kes mullu olid seaduskuulekad, alustab amet tulumaksu tagastamist 27. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles