Talimängud stardivad nädala pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaiu Kustasson.
Kaiu Kustasson. Foto: PP

Kaiu Kustasson, Pärnumaa spordiliidu tegevjuht.

Pärnumaa XXXII talimängud algavad juba järgmisel nädalal. Kui palju spordialasid sel aastal kavas on?

Talimängude programmis on sel aastal 12 ala. Mängud algavad 21. jaanuaril koroonaturniiri, mälumängu ja bowling’uvõistlusega. Nädal hiljem selgitame paremusjärjestuse kabes, ergomeetrisõudmises ja lauatennises.

Veebruaris võisteldakse korvpallis, jääkeeglis, sangpommitõstmises, suusatamises ja males ning talimängude viimane ala on lumelinna ehitamine 19. veebruaril.

Eelmise aastaga võrreldes jätsime kavast välja vaid juhtkonna mitmevõistluse.

Millistes spordibaasides hakkavad talimängude võistlused toimuma?

Meeste korvpalliturniiri mängud tulevad Paikusel ja Pärnu spordihallis. Koroonat mängitakse Sauga spordikeskuses ja mälumänguturniir on Jänesselja pubis.

Paikuse võõrustab veel lauatennisiste ja maletajaid. Sindi gümnaasiumis on malevõistlus ja ergomeetrisõudmine ning Jõulumäel suusatatakse, mängitakse jääkeeglit ja tõstetakse pommi.

Kui palju osavõtjaid prognoosite selle aasta talimängudele?

Mullu võistles kõigil aladel kokku üle 1100 inimese, kuid on põhjust arvata, et sel aastal tuleb rahvast rohkem.

Suuremad omavalitsused panevad kindlasti välja igal alal oma esinduse, kuid väiksemad vallad ja spordiklubid on tavaliselt valinud välja neile kõige rohkem sobivad spordialad.

Mida teete juhul, kui lumelinna ehitamise päevaks pole Pärnus lund?

Oleme selle peale mõelnud. Tellisime Soomest lumekahurid, mis pannakse külmakraadidega Vallikäärus tööle. Jõulumäe rahvas lubas meile appi tulla, kui lume tootmiseks läheb. Lumelinna teema on sel aastal “Ajajõgi läbi Pärnumaa – ajaloolised sümbolid”.

Kasutan juhust ja kutsun kõiki linnas ning maakonnas elavaid sportlikke inimesi talimängudel osalema. Mida rohkem meid kokku saab, seda toredamad mängud tulevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles