36kordne Eesti meister päästis eaka naise elu

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
72aastane Juhan Paalo tunneb Liivaka kanti nagu oma viit sõrme - ta on seal ujumas ja kalal käinud palju aastaid.
72aastane Juhan Paalo tunneb Liivaka kanti nagu oma viit sõrme - ta on seal ujumas ja kalal käinud palju aastaid. Foto: Mailiis Ollino

Tavapärasele kalastusretkele pedaalinud põline pärnakas Juhan Paalo ei osanud aimata, et jõuab koju saagita ja pealaest varbaotsani läbimärjana külmast lõdisedes. Mees ei kukkunud tol päeval vette ega teinud muid trikke, oli vaid õigel ajal õiges kohas, et päästa elu.

Lehekuu 17. päev oli Pärnus päikeseline, ent tuuline pühapäev, seda mäletab 72aastane Paalo hästi.

Esiti katsus mees kalaõnne Papiniidu silla juures, kuid jäänud tühjade pihkudega, otsustas sõita Saare tänava otsa Liivaka ujumiskohta.

“Käin seal pidevalt kalal, seekord jõudis kaks väikest ahvenat landi otsa hakata, lasin need tagasi vette,” meenutas Paalo, kes Liivakas ujumas käinud samuti aastakümneid.

Peagi lisandus ujumiskohta üksik kalamees, seejärel kaks naist. Üks neist seadis sammud vette, teine jäi kaldale ootama. Veetemperatuur võis olla kaheksa kraadi ligi.

“Ujus vabas stiilis ilusate liigutustega,” mäletas Paalo külmakartmatut ujujat. Siis aga kuulis õngitseja kaldale jäänud sõbrannat hüüdmas: “Tule tagasi, ära mine!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles