Pernova hariduskeskus juhib tähelepanu Läänemere keskkonnaprobleemidele

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
“Hoia merd!” kampaania toimub juba viiendat aastat.
“Hoia merd!” kampaania toimub juba viiendat aastat. Foto: Pernova hariduskeskus

Pernova hariduskeskus teeb 2. juulil algust igasuvise “Hoia merd!” teavituskampaaniaga, juhtides tähelepanu Läänemerega seotud keskkonnaprobleemidele.

Nagu varasematel aastatel püstitab hariduskeskus sel suvelgi Pärnu keskranda telgi, kus kõik huvilised võivad juuli iga neljapäeva ja reede pärastlõunati kaasa lüüa. Saab näiteks osaleda keskkonnamängudes, joonistada, meisterdada ja teha elulisi katseid õlireostuse likvideerimisest mikroplasti kogumiseni.

Kampaaniatelgi jutunurgas on igal nädalal kõneks loodusega seotud teemad: kui juuli esimesel nädalal tuleb juttu puudest ja põõsastest, siis järgnevatel nädalatel Läänemere elustikust, elust rannaniidul, looma- ja taimeriigi isadest ja poegadest ning mereprügist. “Kuna kampaaniatelgi tegevus sobib igas vanuses lastele ja täiskasvanutele, tasub kõigil, kes juulis suvepealinna randa satuvad, “Hoia merd!” telgist läbi astuda,” rääkis Pernova hariduskeskuse turundus- ja müügijuht Karin Puu.

“Hoia merd!” sai alguse viis aastat tagasi kannustatuna murest Läänemere-äärsete rannaalade ja parkide pärast, mida suviti väisavad tuhanded sise- ja välisturistid.

Kampaania soovib panna külastajad mõtlema kaasa, kuidas vähendada oma ökoloogilist jalajälge nii kohalikul kui üleilmsel tasemel, ja suunata rannaliste tähelepanu keskkonnale, kuhu nad on tulnud aega veetma, puhkama ja rannamõnusid nautima.

Keskkonnasõbraliku haridustegevuse konkursil Keskkonnakäpp pälvis “Hoia merd!” kampaania tänavu tiitli kogukonna kaasaja ja rahva lemmiku tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles