Juristid annavad Pärnus tasuta nõu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Eesti juristide liidu ja Avatud Eesti fondi heategevuslikus õigusabiprojektis Õigusring osalevad juristid annavad neljapäeval, 19. jaanuaril Pärnus tasuta juriidilist nõu vähemkindlustatud inimestele.

Üritusele oodatakse kõiki abivajajaid, kes soovivad nõu perekonnaõiguse, pärimisõiguse, töölepingu seaduse, maksuõiguse, täitemenetluse, kohtusse pöördumise, kohalike omavalitsuste ja riigiasutustega suhtlemise ja dokumentide vormistamise, korteriühistute, lepingu- ja võlaõiguse alal. Õigusalast nõu jagatakse nii eesti kui vene keeles.   

„Üldsusele on jäetud mulje, et õigusabi on rikaste ja väga rikaste pärusmaa ning tavainimesele jääb see kättesaamatuks. Tahame anda riigile signaali, et muutused on hädavajalikud. Meie projekti võib ka protestiks pidada,“ ütles Eesti juristide liidu direktor Krista Paal.

Paali sõnade kohaselt on seni toimunud Õigusringi üritused näidanud, et inimeste vajadus õigusabi järele on suur ja tagasiside on olnud ainult positiivne.  

„Kõige enam ollakse hädas lapse elatisraha nõuetega – elatisraha on küll välja mõistetud, aga kohustatud isik on kadunud maailma avarustesse. Näiteks Narvas tuli paljudele selgitada, et Venemaalt on kõigele vaatamata võimalik elatisraha kätte saada,“ rääkis Paal Õigusringi kohtumistel välja toodud probleemidest.  

Palju küsimusi on korteriühistute probleemide kohta. Vanemad inimesed on soovinud notariga nõu pidada pärandamise teemal.

Õigusringi kuuluvad notar, täitur, pankrotihaldur, võlanõustaja, perekonnaseaduse spetsialist, endine kohtunik, korteriühistute teemavaldkonna spetsialist, kohaliku omavalitsuse jurist ja tööõiguse spetsialist, kes ühel ajal ja ühes kohas annavad abivajajatele tasuta õigusabi.

Heategevusliku tasuta õigusabiprojekti Õigusring käivitas Eesti juristide liit koostöös Avatud Eesti fondiga mullu novembris. Projekti eesmärk on teha vähemkindlustatud inimestele õigusabi kättesaadavaks.

Õigusringi juristid annavad Pärnus tasuta nõu järgmisel neljapäeval kell 12 Pärnu maavalitsuse kolmanda korruse saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles