Miks Vallikääru valgustuse pealt kokku ei hoita?

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgustid Vallikraavi ääres.
Valgustid Vallikraavi ääres. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Postimehe poole pöördus lugeja, kes tundis huvi, miks on taastusravikeskuse Viiking ja Vallikääru ümbrus topeltvalgustusega, samal ajal kui magalarajoonides on tänavavalgustus üle ühe posti välja lülitatud.

Pärnu Postimees edastas küsimuse Pärnu linnavalitsuse avalike suhete teenistusele, mille juht Maria Murakas-Ollo andis sellise vastuse.

„Valgustuse lahendus on Vallikääru kujundusprojekti üks osa. Õhtupimeduses on Vallikäär ja selle ümbrus väga kena ning valgustus annab sellele efekti juurde. Kutsume üles inimesi seda nautima.

Vallikäär on looduslikult kaunis ja mitmekesine ning ajaloolise väärtusega ala. See pakub võimalusi vaba aja veetmiseks, ja seda pimedal ajalgi. Kui olete tähele pannud, naudivad inimesed seal õhtusi jalutuskäike. Kui Vallikäärus valgusteid välja hakata lülitama, võib kahtluse alla seada piirkonna rekonstrueerimise ja eksponeerimise mõttekuse.“

Murakas-Ollo märkis, et Vallikääru taastamine atraktiivseks puhkekeskuseks nimetati aasta teoks 2011 ning MTÜ Eesti Kommunaalmajanduse Ühing tunnistas rekonstrueeritud Pärnu Vallikääru 2011. aasta parimaks kommunaalrajatiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles