Pärnu KEKi ja Kalakombinaat/MEKi meeskond lõpetas Kohtla-Järve ülemvõimu

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu KEKi ja Kalakombinaat/MEKi meeskonnale tõid seenioride karikavõistluste avaetapil võidu Janek Meet, Antti Luigemaa, Marko Lelov, Sergei Terehhov, Artur Pinka, Peep Allas, Rein Riisalu, Meelis Eelmäe, Oleg Mjasojedov, Kalev Mitt ja Vadim Dolinin.
Pärnu KEKi ja Kalakombinaat/MEKi meeskonnale tõid seenioride karikavõistluste avaetapil võidu Janek Meet, Antti Luigemaa, Marko Lelov, Sergei Terehhov, Artur Pinka, Peep Allas, Rein Riisalu, Meelis Eelmäe, Oleg Mjasojedov, Kalev Mitt ja Vadim Dolinin. Foto: Regina Juga

Pärnu KEKi ja Kalakombinaat/MEKi meeskond teenis Eesti seenioride karikavõistluste avaetapil kuue tiimi seas esikoha.

Pärnakad alistasid vähemalt 45aastaste vutimeeste mõõduvõtul 4:0 Trummi SK, 2:0 Narva Unitedi, 4:2 La Strada, 1:0 Lasnamäe Ajaxi ning tegid väravateta viigi Kohtla-Järve Novotsenteriga. Viie mänguga kogutud 13 punkti andis 11 silma kogunud Kohtla-Järve tiimi ees esikoha. Kolmandaks tuli seitsme punktiga Narva United.

Pärnu KEKi ja Kalakombinaat/MEKi mängiva peatreeneri Marko Lelovi sõnade kohaselt tõid sünniaastaga 1973–1975 kutid aastakümneid tagasi Pärnu jalgpalli uusi tuuli, kui edukate noorte- ja juunioriaastate järel mängisid Pärnu meeskonnad Eesti meistriliigaski.

“Pärnu tipud jõudsid Eesti koondisse ja välisriikide jalgpalliliigadesse. Eks me kõik kasvanud ja innustunud jalgpallist 1980ndatel Pärnu KEKi ja Pärnu Kalakombinaat/MEKi edule kaasa elades ning nii-öelda nende süsteemis treenides,” rääkis Lelov. “Paljud meist on jalgpalli juurde jäänud tänini. Nagu turniir näitas, on poisid heas jalgpallivormis, hingega mängus ja kokkumäng pole kuhugi kadunud. See aitas meil aastaid kestnud Kohtla-Järve domineerimise seenioride liigas lõpetada.”

Pärnu tiimi ridades kaasa löönud Rein Riisalu märkis, et ütlemata hea oli platsil olla meestega, kellega koos sai 25–30 aastat tagasi koos mehistutud.

“Müts maha vanemate nii meie kui vastasvõistkondade seenioride ees – nemad olid omal ajal tribüünidelt vaadates meie iidolid või vastupidi, need “vihatud” vastased. Pärnu seenioride tagalas on ees vanemad raudsed mehed ja alt tulevad need, kes hirmutavad paljukogenud mängijaidki. Oma hiilgeajal seadsid Ants Kommussaar, Kalvi Kaas, Tarmo Rüütli, Sergei Ratnikov, Andrei Sidorov, Aivar Brandt, Tõnu Meetua, Jüri Saar, Jaanus Veensalu, Jaan Saal, Oleg Suhhov, Peeter Lelov, Raimond Paulberg, Peeter Lapp, Mart Paumäe ja paljud teised Pärnu jalgpalli lati kõrgele,” ütles Riisalu.

Pärnu KEKi ja Kalakombinaat/MEKi tiimis mängisid Pärnust oma jalgpalluriteed alustanud Marko Lelov, Sergei Terehhov, Vadim Dolinin, Kalev Mitt, Meelis Eelmäe, Artur Pinka, Oleg Mjasojedov, Peep Allas, Rein Riisalu, väravas Antti Luigemaa ning Viljandist sirgunud, kuid aastaid Pärnu eest mänginud Janek Meet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles