Pärnakad purjetasid pealinnas pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Pärnu jahtklubi võistkond (vasakult) Laura Marii Taggu, Lisbeth Taggu, Andrias Sepp ja Martin Rahnel saavutas Kuldseekli regatil teise koha.
Pärnu jahtklubi võistkond (vasakult) Laura Marii Taggu, Lisbeth Taggu, Andrias Sepp ja Martin Rahnel saavutas Kuldseekli regatil teise koha. Foto: Elise Umb

Pärnu jahtklubi purjespordikooli õpilased võitsid Tallinnas traditsioonilisel mitmevõistlusel Kuldseekli regatil võistkondade arvestuses Hara seilajate seltsi järel ja Saaremaa merispordi seltsi ees teise koha.

Kolme ala, purjetamise, ujumise ja krossijooksu kokkuvõttes oli kuni 15aastaste Optimisti klassis 85 võistleja seas parim pärnakas Andrias Sepp, järgnesid saarlane Rico Robert Alliksoon ja pealinna piiga Mia Maria Lipsmäe. Martin Rahnel lõpetas mitmevõistluse kümnendal kohal.

Õrnema soo arvestuses teenis Sepa klubikaaslane Laura Marii Taggu Lipsmäe ja Hara tüdruku Johanna Süda järel kolmanda auhinna.

Zoom8 klassis võistles 33 paati ja kolm paremat olid tallinlased Martin Lipp, Tristan Šaraškin ja Oliver Iida. Neidude konkurentsis võitis regati üldarvestuses neljanda koha saanud Lisbeth Taggu Pärnu jahtklubist, pjedestaali madalamad astmed kuulusid Tallinna purjetajatele: teiseks tuli Elisabeth Ristmets ja kolmas oli Katarina Sofia Jõgi.

“Seekordne regatt oli meile edukas, veidi kripeldama jääb vaid see, et üldvõidust jäi puudu vaid viis punkti,” rääkis Pärnu jahtklubi purjespordikooli peatreener Elise Umb. “Treenerid hindavad esmalt purjetamise tulemusi, sest see on meie eriala. Anname endale aru, et ujujatele ja orienteerujatele me tihedat konkurentsi pakkuda ei suuda. Hea, et suutsime eelmise aasta tulemust koha võrra parandada.“

Eeloleval nädalavahetusel seilavad kahepaatide meeskonnad Hiiumaal Eesti meistrivõistluste etapil ja ühepaatide roolimehed võtavad omavahel mõõtu Harjumaal Tabasalu külje all Tilgu regatil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles