Kahe Silla klubi virtuaaljooksudel lippas oodatust kolm korda rohkem spordisõpru

Märt Pilme
, reporter
Copy
Virtuaalsena toimunud ­võidupüha maratoni ja suvejooksu saatis edu. Septembris näeb, kas Jüri Jaansoni nimelise kahe silla jooksuga läheb samamoodi.
Virtuaalsena toimunud ­võidupüha maratoni ja suvejooksu saatis edu. Septembris näeb, kas Jüri Jaansoni nimelise kahe silla jooksuga läheb samamoodi. Foto: Rain Pikner

Kahe Silla klubi ürituste peakorraldaja Vahur Mäe oli meeldivalt üllatunud, kui lõi virtuaalselt toimunud suvejooksu ja võidupüha mara­toni osalejanumbrid kokku ning avastas, et liikujaid oli loodetust üle kolme korra rohkem. Korraldaja usub, et kui tulevikus massiüritused uuesti toimuvad, jääb oma koht virtuaaljooksudelegi, kus huvilised saavad liikuda sobival ajal ja kohas.

Veel paar kuud tagasi oli ­Kahe Silla klubil seis hapu: koroonaviirusest tingituna jäi avaüritus ehk luitejooks ära. Toetajadki lahkusid. Jooksudele registreerimine lakkas täielikult. Nüüd on olukord palju parem: riigilt ja kohalikelt omavalitsustelt saadi rahalist abi ja virtuaaljookse, kus oma nutiseadme või kellaga tuleb aeg ja läbitud maa salvestada ning korraldajatele läkitada, saatis menu.

“Meil läks superhästi – räägiksin sellest lausa ülivõrdes!” viitas Mäe virtuaalüritustele. “Eesmärk oli 300 jooksjat kokku saada, aga lõplik arv on hoopis 999. Mullu käis füüsiliselt kohal 650 spordisõpra. Väga suur ­huvi üllatas!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles