Sõeluuringute buss tuleb Pärnusse

Johanna Roos
, suvereporter
Copy
Haigekassa.
Haigekassa. Foto: Liis Treimann

Riigis kehtivad eriolukorrajärgsed leevendusmeetmed annavad taas võimaluse arstile pöörduda: nii kutsub haigekassa taas kõiki naisi rinnavähi sõeluuringule.

Haigekassa esmatasandi teenuste peaspetsialisti Made Bambuse sõnutsi õnnestub rinnavähk avastada enne, kui kasvaja kaebusi tekitama või organismis levima hakkab. “Seetõttu on rinnavähi varajane avastamine ülioluline, kuna võimaldab alustada ravi õigel ajal ning haigust on võimalik edukamalt ravida,” selgitas spetsialist.

Eestis kutsutakse rinnavähi sõeluuringule 50–69aastasi ravikindlustatud naisi iga kahe aasta järel. Tänavu on sõeluuringule oodatud ravikindlustatud naised, kes on sündinud aastatel 1953, 1954, 1958, 1960, 1962, 1964, 1966, 1968 ja 1970. Sihtrühma kuuluvatele naistele saadab vähi sõeluuringute register rahvastikuregistri kaudu e-posti nimelise kutse. Kui e-posti aadress puudub, saadetakse paberkutse rahvastikuregistris märgitud aadressile. Seepärast soovitab haigekassa kontaktandmete õigsust rahvastikuregistris kontrollida. 

Mammograafiabuss paikneb 03.08–14.08.2020 Pärnus Port Artur 2 ees.

Rinnanäärme radioloogiline uuring ehk mammograafia on tervisele ohutu.

Sõeluuringule registeerimise kontaktid leiab haigekassa veebilehelt.

Uuringus saab osaleda ka kutseta, kui sünniaasta kuulub kutsesaajate nimekirja. Selleks tuleb soovijal helistada endale sobivasse tervishoiuasutusse.

Haiglast väljaspool on võimalik rinnavähi sõeluuringut teha mammograafiabussis, mis on suvepealinnas augusti algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles