Linnaorkester alustab suvemuusika sarjaga

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnaorkester alustab suvemuusika sarjaga neljapäeval raehoovis.
Pärnu linnaorkester alustab suvemuusika sarjaga neljapäeval raehoovis. Foto: Carine Isand

Käesolev suvi tuleb Pärnu linnaorkestrile esinemisrohke: juulis ootab linna esinduskollektiivi muusikaline randevuu publikuga suvepealinna eri lavadel.

Esimene kaua oodatud taaskohtumine kuulajatega toimub juba sel neljapäeval raehoovis.

Kontserdi “Idüll” repertuaar sobib sumedasse Pärnu suveõhtusse nagu valatult. “Oleme kaua oodanud, et saaksime oma publikule musitseerida,” sõnas dirigent Kaspar Mänd. “Kavas leidub nii igatsevat ilu kui suveõhtut rütmikalt sütitavat Ladina-Ameerika muusikat.”

Raehoovis kõlavad Georges Bizet’, Johann Straussi, Ástor Piazzolla ja teiste heliloojate tuntud ja armastatud meloodiad. 

9. juulil astub ranna kõlakojasl tasuta kontserdil “Jazz’n’brass” lavale linnaorkestri brassansambel koosseisus Chris Sommer (trompet), Karl Vakker (trompet), Mattias Vihmann (metsasarv), Teno Kongi (tromboon), Enri Remmelgas (tuuba), Olav Kund (löökpillid). Kuulata saab vaskpillimuusikat klassikast džässini, põhiosa moodustavad jazz- ja barokkmuusika ning seaded sümfoonilistest lühivormidest. 

Kui enamasti on brassansambel tuntud võimsa kõla poolest, on vaskpillidel siiski salapära ja õrnem poolgi, millega kuulajaid üllatada.

Chris Sommer

“Mitmekesine kava toob esile nii muusikute virtuoossuse kui pakub kuulamist igale maitsele,” tutvustas kontserti trompetist Chris Sommer. “Kui enamasti on brassansambel tuntud võimsa kõla poolest, on vaskpillidel siiski salapära ja õrnem poolgi, millega kuulajaid üllatada.” 

Suures koosseisus astub orkester kõlakoja lavale 18. juulil kontserdil “Pärnu serenaad”. Südasuvine tasuta promenaadikontsert on pühendatud Pärnu muusikafestivalide 50 aasta juubelile ja seal kõlavad Raimond Valgre, Arthur Honeggeri, Aleksandr Glazunovi, Johann Straussi ja George Gershwini kauneimad teosed.  

Juuli keskpaigas toimuv promenaadikontsert “Pärnu serenaad” on pühendatud Pärnu muusikafestivalide 50 aasta juubelile.
Juuli keskpaigas toimuv promenaadikontsert “Pärnu serenaad” on pühendatud Pärnu muusikafestivalide 50 aasta juubelile. Foto: Carine Isand

Suvemuusika sari jätkub 30. juulil Ammende villa aias kontserdiga “Siin me oleme!”. Populaarse telesaate “Maskis laulja” kaks parimat, Stefan Airapetjan ja Kaire Vilgats ja Pärnu linnaorkester eesotsas dirigent Jüri-Ruut Kanguriga toovad ja loovad Ammende aeda hulga ilusaid helisid, sealhulgas Arne Oidi, Kustas Kikerpuu, Ülo Vinteri, Arved Haugi laulud. Ühtlasi avaldatakse austust juubilaridele Uno Loobile ja Olav Ehalale. Eesti heliloojate teoste kõrval tuleb esitusele palu George Gershwini ja Claude-Michel Schönbergi muusikalidest ning Wolfgang Amadeus Mozarti suurvormidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles