Riina Müürsepp: Kutsekool ei tähenda enam ammu umbteed

Copy
Tänapäevane kutsehariduskeskus ei ole ammu enam nõukogudeaegsete mälestuste kandja, vaid ajakohast ja kvaliteetset haridust pakkuv õppeasutus, nagu kirjutab Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp.
Tänapäevane kutsehariduskeskus ei ole ammu enam nõukogudeaegsete mälestuste kandja, vaid ajakohast ja kvaliteetset haridust pakkuv õppeasutus, nagu kirjutab Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi Pärnumaa kutseharidus­keskusega (PKHK) liitmise teemaliste arvamusavaldustega oleme sattunud olukorda, kus jagatakse veel laskmata karu nahka. Ehk teemaarendused kipuvad sinna kanti, et kutsekooliga liitudes kaob seegi, mis praegu on head.

Tänapäevane kutsehariduskeskus ei ole ammu enam nõukogudeaegseid mälestusi kandev kool, vaid igati ajakohase õppekeskkonnaga, õpilast toetav ja tänapäevaseid e-õppe lahendusi pakkuv asutus. Nii palju muutusi kui kutseharidus ei ole viimase 15 aastaga läbi elanud ükski muu haridusliik.

Haridus- ja teadusministeerium on kutseõppeasutuste arengukava pro­jektis aastani 2027 iseloomustanud PKHKd kui piirkondlikku kutsehariduse tippkeskust, kus õpe toimub eri õppekavarühmades, kus pakutakse kvaliteetset õpet, omandamaks kutsekvalifikatsioon, ja täiskasvanute täienduskoolitust. Tähtsaks peetakse häid partnerlussuhteid ettevõtetega ja innovaatilist lähenemisviisi ühiskonna ees seisvatele ülesannetele, nagu näiteks madala haridustasemega inimeste koolitamine, migrantide lõimimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles