Võidupüha maratoni ja Pärnu suvejooksu läbis 999 virtuaaljooksjat ja -kõndijat

Pärnu Postimees
Copy

Pärnu Kahe Silla klubi korraldatud virtuaaljooksud tõid jaanipäeva aegu eri paikades rajale muljet avaldava spordisõprade kogukonna: ühtekokku sai ettevõtmisest osa 999 eri eas liikujat.

Koroonaviirusest põhjustatud ebakindlal ajal pakkus virtuaalne kaasalöömine – osaleda võis endale sobival ajal ja kohas – väga suurt huvi: Pärnumaa võidupüha maratoni nautis 71, poolmaratoni 414 ja Pärnu suvejooksu 434 liikumishuvilist. Lapsi käis rajal 81. Seda on kolm korda enam, kui korraldusmeeskond ennustas. Võrdluseks: mullu külastas nii füüsilise kui virtuaalse osalemise võimalusega üritust veidi üle 650 spordisõbra.

„Kuigi oleme juba mitu aastat klassikalise maratoni kõrval virtuaaljooksu teinud, on aeg teine: osalejate harjumused on muutnud, samuti on rajale tulnud päris palju neid, kes varem pole ühestki spordiüritusest osa võtnud, pole võib-olla liikunudki. Füüsilised üritused ei kao kuhugi ja ilmselt võtavad paljud korraldajad virtuaalid paralleelselt oma programmi,” rääkis maratoni peakorraldaja Vahur Mäe.

Korraldaja sõnutsi avaldatakse juba nädala lõpul uuringu tulemused, mis kaardistavad Pärnumaa näite varal osalejate motivatsiooni ja huvi virtuaalse osalemise vastu. „Osalejad on olnud väga usinad vastama. Uuring on laia kandepinnaga ja oleme saanud väga põnevat materjali. See on Eesti spordimaastikul ainulaadne,” hindas Mäe.

18.–24. juunini võidupüha auks korraldatud üritusest võeti osa kogu Eestis, ent liikujaid jagus välismaalgi, näiteks Kolumbias, Soomes, Lätis, Leedus, Suurbritannias ja Venemaal. Virtuaalse osalemise kontseptsioon põhineb sooritatud jooksu või matka korraldajale tõendamisel: kas saadetakse liikumisrakenduse või pulsikella logi, seadme ekraanitõmmis või muu kinnitus. Liikujaile saadetakse aga jooksu sümboolikaga medal ja särk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles