Muuseumis kõlavad maailma esiettekanded

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva lõunatunnil kõlavad Pärnu uue kunsti muuseumis Pärnu ooperi sarjas “Abonement 007” Hans-Gunter Locki, Monika Mattieseni, Malle Maltise ja Andrus Kallastu teoste maailma esiettekanded.

Teoseid esitab kontseptuaalse muusikateatri ansambel Repoo Ensemble koosseisus Kai Kallastu (sopran), Leonora Palu (flööt), Edmunds Altmanis (klarnet), Kristina Kriit (viiul), Aare Tammesalu (tšello) ja Jorma Toots (klaver).

Kontserdiga lõpeb Eesti oludes uudne Pärnu nüüdismuusika päevade multimeediumitöötuba, mille raames heliloojad räägivad oma helikeele tehnikast ja arutlevad nüüdismuusika uute kompositsioonimeetodite rakendamisviiside üle.

Töötoa idee on kujunenud 2007. aastast, kui Pärnu nüüdismuusika päevade multimeediumitöötubades hakati siduma nüüdismuusika teooriat ja praktikat vormides, mida ei võimalda puhas kontsert, loeng või seminar.

Eesmärk on Eesti heliloojate, interpreetide ja muusikateoreetikute nii teoreetiline kui praktiline kraadijärgne nüüdismuusikakoolitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles