Silvia Paluoja: Tõmbame kõrvale Saarde võimupöörde kardinad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Umbusaldajad heidavad vallavanem Eiko Tammistele ette, et ta ei ole suutnud tekitada usaldust ning ühtset arusaama Saarde valla arengust volikogu ja vallavalitsuse vahel.
Umbusaldajad heidavad vallavanem Eiko Tammistele ette, et ta ei ole suutnud tekitada usaldust ning ühtset arusaama Saarde valla arengust volikogu ja vallavalitsuse vahel. Foto: Mailiis Ollino

Esmaspäeva, 13. juuli hilisõhtul selgub, mitu toetusallkirja on internetis antud Saarde vallavanema ja voli­kogu esimehe toetuseks rahvaalgatuslikul protestiaktsioonil nende umbusalda­jate vastu. Moraalse toetusena neile, kelle töövõime ehk väliselt polegi halvatud, kuid pikka aega kestnud vastutöötamine mõjub tugevamagi selg­rooga inimese psüühikale. Toimuva kardinataguses aimub endiste tüüri juures olnute ambitsioone ja arvamus, et omavalitsust saab juhtida vanade mallide järgi ning suhetele tuginedes.

Rahvastikuregistri järgi Saarde valla elanikuna on tunne, et eriolukorrajärgne jaanikuu kuumutas üle mulle tööalaselt ja kohalikuna tuttavate pead, kelle saardelased valisid volikokku valla elu edendama. Alates ühendvalla (Saarde ja Surju) volikogu valimistest 2017. aasta oktoobris on ametist astunud vallavanem Indrek Talts ja volikogu esimees Väino Lill ning aseesimees Avo Tursk. Nüüd valitseb kaos volikogu alatistes komisjonides, sest eelarvekomisjoni esimees Kalle Song astus tagasi 8. juunil, revisjonikomisjoni esimees Margus Kukk 17. juunil nagu ka arengu- ja majanduskomisjoni aseesimees Avo Tursk. Põhjust ei lugenud ma ühestki protokollist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles